Antena 3 CNN Actualitate Incendiul de la Moara lui Assan din Capitală a fost stins. O anchetă va stabili de la ce a pornit focul

Incendiul de la Moara lui Assan din Capitală a fost stins. O anchetă va stabili de la ce a pornit focul

Incendiul de la Moara lui Assan din Capitală a fost stins. O anchetă va stabili de la ce a pornit focul
Foto: Mediafax
08 Iun 2012   •   23:03
După 24 de ore, pompierii au stins incendiul de la Moara lui Assan. Un incendiu de proporţii şi cu multe necunoscute a izbucnit ieri la prânz, la celebrul monument istoric, Moara lui Assan. Focul a mocnit printre ruine. Când au crezut că incendiul a fost stins pompierii au descoperit un alt focar.

Potrivit pompierilor, focul a fost întreţinut de nişte grinzi de lemn care au ars mocnit, pentru că erau  tratate cu substanţe inflamabile.

Acum, aceştia trebuie să stabilească de la ce a pornit focul. O anchetă pe care o aşteaptă şi Primăria Capitalei mai ales că proprietarii clădirii nu sunt de găsit iar istoricul juridic al clădirii este unul încâlcit.

Primăria Capitalei a constatat încă din 2005 că cineva avea interesul ca moara să dispară. Fenomenul este cunoscut în branşă. Autorităţile spun că monumentele istorice aflate în pericol pot fi salvate, pentru că există o lege prin care se face expropierea. Dar nu este suficient.

Moara lui Assan a fost cuprinsă de flăcări şi în mai 2008. Fosta fabrică de pâine din ansamblul Moara lui Assan a ars în noaptea de 13 spre 14 mai 2008, iar pentru stingerea focului a fost nevoie de intervenţia a 80 de pompieri. Nu au existat victime, iar autorităţile au anunţat că fac investigaţiile pentru a determina cauza incendiului, însă nu s-a comunicat nicio concluzie a acestora.

 

×
Subiecte în articol: incendiu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close