Antena 3 CNN Actualitate Incendiu uriaș de pădure, în Vâlcea. Ard 10 hectare de vegetație, la mică distanță de casele oamenilor

Incendiu uriaș de pădure, în Vâlcea. Ard 10 hectare de vegetație, la mică distanță de casele oamenilor

incendiu de padure
Un incendiu de pădure a izbucnit, luni, în localitatea Racovița din județul Vâlcea. Foto: Facebook/Primăria Racovița
de I.C.    |    02 Sep 2024   •   22:56

Un incendiu de pădure a izbucnit, luni, în localitatea Racovița din județul Vâlcea. Din cauza vântului puternic, focul s-a extins pe o suprafață de peste 10 hectare și riscă să cuprindă casele localnicilor.

Focul arde în mai multe focare chiar pe coama muntelui, pe o suprafață mare. Incendiul se manifestă cu intensitate din cauza vântului, existând riscul de extindere la casele din apropiere.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au precizat că ard circa 10 hectare de vegetaţie, într-o zonă greu accesibilă şi cu piciorul, iar în apropiere sunt şi gospodării.

"În aceste momente incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată, coronament, litieră, doborâturi, muşchi, în pădure mixtă de foioase cu răşinoase, într-o zonă montană, la cota 600 metri. Se acţionează cu prioritate pentru protejarea caselor din proximitatea incendiului, concomitent cu operaţiunile de stingere. Nu sunt victime sau locuinţe afectate", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

Potrivit reprezentantului ISU Vâlcea, în prezent, la faţa locului acţionează peste 20 de pompieri, precum şi cetăţeni şi personal al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close