Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic, luni noapte, la Mănăstirea Nucet din Dâmbovița

Incendiu puternic, luni noapte, la Mănăstirea Nucet din Dâmbovița

Un incendiu puternic a izbucnit, luni noaptea, la Mănăstirea Nucet, din județul Dâmbovița. Pompieri de la mai multe subunități au mers de urgență să stingă flăcările și să salveze bunurile măicuțelor.

248268037_460946125689859_3941385073171032701_n
de Gabriel Dano    |    01 Feb 2022   •   00:01

Potrivit ISU Dâmbovița, pompierii intervin pentru stingerea incendiului izbucnit la acoperișul chiliilor din cadrul Mănăstirii Nucet. Nu sunt înregistrate victime.

„Intervenția rapidă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor paraclisul mănăstirii construit din lemn. Acesta se afla lipit de chiliile mănăstirii. În momentul sosirii primelor echipaje de pompieri incendiul se manifesta la acoperișul chiliilor pe o suprafață de circa 500 mp”, informează ISU Dâmbovița.

Au fost mobilizate forțe de la mai multe subunități, cu 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar pentru asigurarea operațiunilor de intervenție acționează și trei ambulanțe, una SMURD și două SAJ.

Alimentarea cu apă a autospecialelor se face de la un hidrant din zonă și din fântâna aflată în curtea mănăstirii. Concomitent cu operațiunile de stingere a fost asigurată și evacuarea bunurilor din interiorul chiliilor, potrivit pompierilor dâmbovițeni.

În interiorul mănăstirii, la momentul izbucnirii incendiului, se aflau 5 măicuțe care s-au autoevacuat.

 

×
Subiecte în articol: Mănăstire Nucet incendiu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close