Antena 3 CNN Actualitate Incendiu la Ferma Dacilor. Lucian Ene, un apropiat al patronului Dinicu, a intrat în flăcări să-și salveze copiii și n-a mai ieșit | Două persoane, încă dispărute

Incendiu la Ferma Dacilor. Lucian Ene, un apropiat al patronului Dinicu, a intrat în flăcări să-și salveze copiii și n-a mai ieșit | Două persoane, încă dispărute

Bilanțul parțial al incendiului de la Ferma Dacilor din Prahova a urcat, marți seară, la șase morți și două persoane încă dispărute.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Dec 2023   •   18:03

Update 18:55 A fost extrasă cea de-a șasea victimă carbonizată (deocamdată nu se poate preciza dacă este adult sau minor).

Se continuă acțiunile de căutare, potrivit autorităților.

Știrea inițială: În cursul după amiezii de marți, Virgiliu Nanu, prefectul județului Prahova, arăta că sunt, încă, trei persoane dispărute în urma incendiului de la Ferma Dacilor din satul Tohani

El a recunoscut că sunt "șansele minime" ca cele trei persoane date dispărute să fie în viață.

Incendiul a fost lichidat, iar cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență încercau, la ora acestei actualizări, să dea de urmă celor trei dispăruți.

Un prieten al patronului de la Ferma Dacilor a intrat în flăcări să-și salveze copiii și n-a mai ieșit

Printre cei care au murit în flăcări la Ferma Dacilor se numără un bărbat pe nume Lucian Ene, prieten al patronului Cornel Dinicu.

Potrivit informațiilor transmise de presa națională, Ene, alias Pif, este cunoscut atât în lumea agenților de pază care se ocupă de securitatea cluburilor de lux din Capitală, cât şi în lumea interlopă. 

Acest bărbat (foto următoare), împreună cu soția și cei trei copii ai săi, participa la petrecerea de la pensiunea din Tohani.

Când incendiul a izbucnit, Ene a mers la etaj pentru a-i salva pe doi dintre copiii săi, însă nu a mai reușit să iasă din flăcări.

Soția sa, de 48 de ani, și unul dintre fiii săi, în vârstă de 16 ani, au fost răniți.

Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Ploiești cu arsuri pe 5% din corp.

Adolescentul a fost trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, starea lui fiind stabilă.

Anchetă penală asistată de o echipă de la Institutul Național de Criminalistică, după incendiul de la Ferma Dacilor

După incendiul soldat cu morți și răniți de la Ferma Dacilor, a fost deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Incendiul a afectat o singură clădire, cea în care se afla restaurantul de la parter și care avea spații de cazare la mansardă.

Potrivit primelor indicii, flăcările ar fi pornit chiar de la un spațiu de cazare de la mansardă.

Alarma a fost dată la ora 6 dimineața. Construcția era în mare parte din lemn și trestie, motiv pentru care flăcările s-au extins rapid.

La momentul incendiului, în clădire avea loc o petrecere privată, la care participau 26 de persoane.

Potrivit prefectului de Prahova, la complexul turistic Ferma Dacilor - care nu avea autorizație de securitate la incendiu -  a fost făcut un control în 2019, în urma căruia autoritățile competente au aplicat mai multe sancțiuni.

Prefectul a spus că nu are detalii în legătură cu sancțiunile, dar presa națională a relatat că acestea au fost simple avertismente.

Un an mai târziu, ar fi fost efectuat un alt control, dar, potrivit prefectului, nu există informații în legătură cu acesta, notează Observator News.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta penală după incendiul de la pensiunea din Tohani.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close