Antena 3 CNN Actualitate Incendiile şi inundaţiile devastează Europa

Incendiile şi inundaţiile devastează Europa

Incendiile şi inundaţiile devastează Europa
08 Iul 2007   •   17:17

Sudul Europei este ameninţat de incendii, în vreme ce în Marea Britanie, localnicii se tem că inundaţiile recente sunt urmate de un pericol şi mai mare. O serie de epidemii, inclusiv hepatita C, riscă să fie propagate de apa infestată. În Bulgaria, un om a murit, după ce incendiile de pădure au făcut ravagii în estul ţării. În Grecia, autorităţile au reuşit să ţină doar parţial sub control, flăcările de la Muntele Parnas, din apropierea capitalei.

Mai multe incendii izbucnite în estul Bulgariei, au transformat în scrum păduri întregi. La Ruse, un bărbat şi-a pierdut viaţa, după ce a fost suprins de flăcări. Situaţia este extrem de gravă la Varna, Dobrici şi Burgas. Flăcările, înteţite de rafalele puternice de vânt ameninţă principala şosea care face legătura între Sofia şi Burgas. Şi în Grecia, situaţia rămâne gravă, deşi pompierii au reuşit să ţină sub control un nou incendiu izbucnit, aseară, pe Muntele Parnas, din apropierea capitalei Atena. 88 de pompieri şi 15 autospeciale participă la operaţiunea de stingere a focului.

Incendiul care a devastat, săptămâna trecută, pădurile de pe Muntele Parnas a distrus peste 4.200 de hectare. Britanicii, în schimb, au scăpat de inundaţii, dar se tem acum de epidemii. Departamentul Naţional de Sănătate a avertizat populaţia să se ferească de hepatita C şi dizenterie. Zeci de mii de oameni din Yorkshire trăiesc încă departe de locuinţele lor, la o săptămână după inundaţiile care au devastat nordul Angliei. Una dintre cele mai afectate localităţi este Toll Bar, unde multe dintre case sunt încă la 5 metri sub apă. Pompele de evacuare lucrează zi şi noapte, iar localnicii încearcă să facă faţă situaţiei.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close