Antena 3 CNN Actualitate Incendiile de pădure fac ravagii în sudul Greciei

Incendiile de pădure fac ravagii în sudul Greciei

Incendiile de pădure fac ravagii în sudul Greciei
19 Iul 2007   •   07:46

Sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru a lupta cu flăcările care au devastat sute de hectare, în ultimele 72 de ore, în sudul Greciei. O mănăstire din apropiere de Corint, în Peloponez, a fost evacuată. Canicula a afectat şi alte state din Balcani. Locuitorii din Bosnia sau Albania au avut de suferit după ce alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă mai multe ore. Şi în Macedonia şi în provincia Kosovo au izbucnit mai multe incendii de pădure.

Peste 100 de incendii au cuprins sudul Greciei, iar echipele de pompieri luptă din răsputeri să stingă focul, sprijinite de 3 avioane şi 2 elicoptere. Flăcările au afectat şi traficul. Circulaţia pe autostrada ce leagă Atena de Corint a fost întreruptă. Regiunea este cultivată cu măslini, care au ars aproape în totalitate.

Incendii au izbucnit şi în regiunea Laconia, pe insula Zante, în Marea Ioniană, pe masivul Rhodope şi pe insula Cephalonia. Situaţia nu este bună nici în alte ţări. În Bosnia, valul de căldură a lăsat străzile pustii. Oamenii au preferat să stea în case, departe de soarele arzător. În unele locuri temperaturile au depăşit 42 de grade Celsius. Cei care s-au aventurat să iasă din case, la orele amiezii, s-au topit de căldură.

Nici în Albania situaţia nu este mai bună. Din cauza caniculei alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă zeci de ore. Mii de consumatori au fost afectaţi. O cascadă din Provincia Kosovo a secat pentru prima orară din 1965.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close