Antena 3 CNN Actualitate Încălzirea globală în Regie. Topless pe cămin, bere şi-o Dâmboviţă (Galerie FOTO)

Încălzirea globală în Regie. Topless pe cămin, bere şi-o Dâmboviţă (Galerie FOTO)

Încălzirea globală în Regie. Topless pe cămin, bere şi-o Dâmboviţă (Galerie FOTO)
27 Iun 2007   •   21:15

55 de grade Celsius la soare, în centrul Bucureştiului. Atât se anunţă la televizor şi, ce e mai rău, tot asta simt pe pielea lor locuitorii Capitalei. Există însă un loc unde fierbinţeala se simte mai aprig. E vorba de complexul din Regie, unde studenţii sunt pe ultima sută de metri cu sesiunea. Mai au puţine examene, dar pentru a scăpa de ele trebuie să îndure căldura insuportabilă din camere. Aici, cele 55 de grade se simt mai ales în interior. Tot aici, însă, în Campusul Universitar al Politehnicii, s-a găsit soluţia ca să scapi de căldură. Magica formulă conţine ca principale ingrediente berea, Dâmboviţa, terasele şi topless-ul pe cămin, ca piesă de rezistenţă.


E de ajuns să aduni 4 studenţi ca să spui stop caniculei. Cutiile de bere se adună în câteva clipe pe masă, ventilatorul cumpărat de părinţi la prima vizită pe vara asta îşi intră în funcţiune, se toarnă muzică în winamp şi distracţia reîncepe. Malul Dâmboviţei devine neîncăpător pentru cei care se aşează la plajă, iar apa îi răcoreşte pe cei mai înfierbântaţi studenţi. Topiţi de căldură şi cu ademenitoarea Dâmboviţă lângă, tinerii uită cât de murdară poatea fi apa şi plonjează. Fie ce-o fi, la cele 55 de grade totul e permis în Regie.


În mijlocul distracţiei, mai vezi pierdută şi câte o fată care stă lungită pe iarbă, la umbră, cu notiţele de la cursuri în braţe. Chiar dacă e vară şi o căldură insuportabilă, examenele nu s-au terminat şi ce te faci când camera musteşte de grade Celsius şi statul cu picioarele în lighian nu mai e o soluţie? Dacă nu abandonezi cu totul cărţile, atunci le iei cu tine pe malul Dâmboviţei. Mai e însă o variantă - să faci plajă pe cămin. Peste Regie domnesc în zilele astea fetele. Cu gândul la mare şi cu păturica dedesubt, iau primul bronz pe anul ăsta. Băieţii nu prea au ce căuta aici, pe cămin, decât dacă nu le vine ideea unui grătar la înălţime. Regia se transformă puţin câte puţin într-o veritabilă plajă. Topless pe cămin, plonjări în Dâmboviţa şi muzică de peste tot. Şi dacă zăpuşeala e atât de mare încât nici mirajul plajei n-o poate potoli, tot a mai rămas un refugiu - cantina. Sala de mese e transformată pe loc într-o mare sală de joc. Favorite: de la rummy, whist, renţ şi până la mafioţii.


Adevărata viaţă în campus începe însă în jurul orei 19.00. Soarele nu mai dogoreşte cu atâta putere, aerul devine respirabil şi se simte căderea serii. Studenţii încep să se dezmorţească. Cei care muncesc ajung în cămin, aşa că se aud primele muzici şi hohote de râs din camere, fără nicio grijă. Cam odată cu cei de la muncă se întorc în cămin şi studenţii care au fost să se răcorească în ştrandul din Crângaşi. În slipi sau costume de baie, cu prosoapele pe spinare şi cu părul încă ud nici nu concep să piardă distracţia. Ăsta e momentul descătuşării, petrecerile pot să înceapă. Se dă startul unui adevărat maraton al teraselor. De fapt, mai bine zis, cursa e pentru ocuparea unui loc pe o bancă, afară. Dacă se nimereşte să fie a unei terase şi banii sunt suficienţi şi de-un suc (mai sigur, de-o bere), atunci e perfect. Tot ce înseamnă scaun - de la băncile din faţa căminelor şi până la şezlongurile de pe terase, totul se umple. Distracţia durează până pe la ora 4 noaptea, ca să reînceapă a doua zi, în acelaşi ritm şi poate chiar cu noi idei pentru anihilarea căldurii. După cum se vede treaba, în Regie se fac cele mai mari eforturi pentru diminuarea efectelor încălzirii globale. Şi funcţionează!

Click aici pentru galerie foto

Raluca Pantazi, Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close