Antena 3 CNN Actualitate Încălzirea globală a înnebunit raţele

Încălzirea globală a înnebunit raţele

Încălzirea globală a înnebunit raţele
09 Feb 2007   •   13:40

Zeci de raţe sălbatice au renunţat să mai plece în ţările calde şi şi-au făcut cuib în Sibiu, pe malurile râului Cibin. Nimeni nu ştie exact de ce păsările au preferat să rămână acolo. Totuşi, unii oameni de ştiinţă au încercat să găsească explicaţii. Specialiştii presupun că raţele sălbatice au renunţat la călătoria peste mări şi ţări din cauza temperaturilor ridicate din toamna trecută. A urmat o iarnă blândă, aşa că păsările au rămas pe malul Cibinului.

Aici au hrană din belşug, mai ales că râul nu a îngheţat deloc în aceată iarnă. Şi asta nu e tot. Raţele sunt hrănite şi de cei care trec prin zonă. Oamenii s-au obişnuit, deja, cu prezenţa lor. Cei mai încântaţi de păsări sunt copiii. Ei se opresc zeci de minute ca să le admire şi să le observe comportamentul. Sibienii care trec pe malul Cibinului se opresc din drum pentru a admira raţele sălbatice. Alţii cred că ele au renunţat să mai plece în locuri mai însorite din cauza încălzirii globale?

De aceeaşi părere sunt şi specialiştii de la Direcţia Sanitar Veterinară. Ei spun că, la ora actuală, există în Sibiu zeci de raţe sălbatice care au renunţat la călătoria spre ţările calde şi au preferat clima din România.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close