Antena 3 CNN Actualitate Încă un medic apare în ancheta morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon

Încă un medic apare în ancheta morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon

spital pantelimon inquam octav ganea
Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” din București | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin
de Andreea Ştefan    |    13 Aug 2024   •   00:15

Noi detalii ies la iveală în ancheta morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon. În referatul procurorilor apare numele unui medic influent despre care asistentele spun că provoca decesul pacienților cronici înainte ca cele două doctorițe să descopere practica.

Martorul, potrivit procurorilor, a menționat că nu a experimentat această situație de reducere bruscă la 1 ml/h de la valori foarte mari a ratei noradrenalinei decât cu dna dr. M. M. și, anterior, cu un alt medic pe nume P. V., care nu mai lucrează în Spitalul Pantelimon din anul 2023. 

Și în cazul dr. P. V., procedura era identică în sensul că reducerea o făcea personal, nu le cerea asistenților să o facă.

Și în cazul acelui doctor asistenții procedau la fel cum o făceau și în cazul inculpatei M. M.

Ancheta a fost declanşata abia în aprilie, ca urmare a unei sesizări. Vizate de anchetă sunt deocamdată doar doctorițele M. P. și M. M., care administrau pacienților fiole de ser fiziologic în loc de fiolele de noradrenalină, provocând astfel oprirea bruscă a funcțiilor cardio-respiratorii.

Pacienții pe care cei doi medici îi considerau „de lăsat" să moară primeau doze de noradrenalină de 15 ori mai mici decât cele necesare, dar această discrepanță nu era consemnată în fișa de observație.

În plus, procurorii afirmă că cele două doctorițe aveau „saloane dedicate" unde accelerau moartea pacienților.

Cele două doctorițe anesteziste sunt arestate 30 de zile, dar surse confirmă pentru Antena3 CNN că cele două au contestat decizia instanței.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close