Antena 3 CNN Actualitate Încă două persoane suspecte de gripă porcină. Deocamdată doar cazul femeii din Bucureşti este confirmat

Încă două persoane suspecte de gripă porcină. Deocamdată doar cazul femeii din Bucureşti este confirmat

Încă două persoane suspecte de gripă porcină. Deocamdată doar cazul femeii din Bucureşti este confirmat
27 Mai 2009   •   23:07
Ultima oră: Surse medicale au declarat pentru Antena 3 că atât pacienta diagnosticată cu gripă porcină cât şi tatăl şi cele două fetiţe ale acesteia se află în prezent internaţi la Spitalul Matei Balş. Tatăl şi una dintre fetiţe sunt suspectaţi de infecţie cu noul virus gripal.

Potrivit Dr. Adrian Streinu Cercel numai cazul femeii este confirmat, unei serii de persoane cu care aceasta a intrat în contact prelevându-li-se probe de sânge. Rezultatele vor fi aflate joi la ora 11.00.


Intervenţia lui Adrian Streinu Cercel la Sinteza Zilei de joi



Primul caz din România de gripă porcină a fost identificat, miercuri, la o femeie din Bucureşti, revenită din Statele Unite, pe 23 mai. Virusul a fost confirmat de Institutul Cantacuzino şi urmează să fie confimat oficial şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii după ce se vor primi rezultatele analizelor de la Londra, în aproximativ 48 de ore.

La câteva ore după ce ministrul Sănătăţii a anunţat public existenţa cazului, confirmat în proporţie de 99% de testele de laborator, femeia a fost externată de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.

Atât pacienta, cât şi cei doi copii ai săi, vor rămâne, însă, sub supraveghere medicală la domiciliu. Cei trei nu au voie să părăsească locuinţa, timp de şapte zile, aceasta fiind perioada de incubaţie a virusului gripal.

Sistemul medical este în alertă, însă nu sunt necesare măsuri suplimentare, a anunţat ministrul Sănătăţii.

Medicii dau asigurări că starea de sănătate a femeii infectate cu virusul H1N1, dar şi a membrilor familiei acesteia este foarte bună.

Directorul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, dr. Adrian Streinu Cercel, susţine că nu există riscul răspândirii virusului. În cadrul unei conferinţe de presă, acesta a declarat că femeia a avut o formă uşoară de gripă, "pe care a dus-o pe picioare".


Interviu cu medicul care a trimis+o pe femeie la Spitalul de boli infecţioase





Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close