Antena 3 CNN Actualitate Încă 83 de români se vor întoarce din Fâşia Gaza

Încă 83 de români se vor întoarce din Fâşia Gaza

Încă 83 de români se vor întoarce din Fâşia Gaza
07 Iul 2007   •   19:06

Alţi 83 de români aflaţi în Fâşia Gaza, în special în zona ei sudică, vor fi repatriaţi săptămâna viitoare, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ilie Bănică. Procedurile în vederea obţinerii autorizaţiei de la statul israelian şi a realizării unei cooperări cu autorităţile israeliene şi iordaniene au fost aproape definitivate, a precizat Ilie Bănică, după care a adăugat că aprobarea forţelor militare israeliene pentru operaţiune există deja.

Reamintim că, la 23 iunie, 31 de români, în majoritate femei şi copii, au ajuns în ţară după ce au fost evacuaţi din Fâşia Gaza, ei fiind aduşi cu un avion care i-a preluat de la Amman, Iordania. Ulterior, alţi cetăţeni români s-au adresat Ambasadei ţării noastre de la Tel Aviv, cerând să fie evacuaţi din Fâşia Gaza şi să revină în ţară.

Situaţia solicitărilor de repatriere a cetăţenilor din Fâşia Gaza constituie, în continuare, o prioritate pentru Ministerul român de Externe. În acelaşi context, Ilie Bănică a mai arătat că funcţionează o celulă de criză interdepartamentală, iar Ambasada României de la Tel Aviv ţine legătura permanent cu autorităţile israeliene pentru programarea unei noi operaţiuni de evacuare şi de întoarcere în ţară.
Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close