Antena 3 CNN Actualitate Încă 10 kilometri de autostradă au fost dați în folosință pe Centura București. Ministrul Grindeanu a făcut anunțul

Încă 10 kilometri de autostradă au fost dați în folosință pe Centura București. Ministrul Grindeanu a făcut anunțul

Grindeanu Ciolacu
Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu. Sursă foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iul 2024   •   12:37

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că miercuri va fi dat în circulație Lotul 1 din Autostrada A0 Sud.

Este vorba despre un tronson de 10 kilometri. În total, din cei 100 de kilometri de autostradă care ar trebui să înconjoare Capitala, 50 de kilometri sunt realizați, a precizat ministrul.

"Miercuri se vor da în circulație și acești ultimi 10 kilometri din Lotul 1 de pe A0 Sud (...) Cert este că pe A0 Sud, odată cu inaugurarea acestor 10 kilometri, se va circula pe mai mult de 33 de kilometri de autostradă, de la DN 6, adică drumul spre Alexandria, până la intersecția cu autostrada A2.

Anul trecut au fost inaugurați 20 de kilometri pe A0 Nord. Deci vorbim de peste 50 de kilometri de autostradă în jurul Bucureștiului, din aproximativ 100", a declarat, duminică, Sorin Grindeanu.

El a adăugat că Lotul 3 din această autostradă ar trebui să fie dat în circulație în toamna acestui an.

Sorin Grindeanu: 80% din banii accesați prin PNRR au fost cheltuiți de Transporturi, mergând în investiții

"Legat de bani, eu știu că, astăzi, cam 80 la sută din sumele accesate din PNRR și cheltuite din PNRR au fost cheltuite de Transporturi, ceea ce e un lucru bun. Atâta timp cât aceste sume merg în investiții, asta se vede în creșterea economică", a estimat ministrul Transporturilor.

Grindeanu a anunțat că în următoarele zile are programate vizite pe alte șantiere, printre care cel de pe Valea Oltului.
 
"Îmi mai doresc să mai fac o vizită, iar dacă programul îi permite premierului, îl invit pe drumul expres Craiova-Pitești. De asemenea, o să mai merg să văd cum înaintează lucrările pe Valea Oltului. Fiind la aproape două treimi din perioada de restricții, ar trebui să se apropie de 75-80 la sută, undeva pe la jumătatea săptămânii", a precizat ministrul.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a spus că legătura dintre Craiova şi Pitești reprezintă o promisiune făcută de Guvern pentru cei doi investitori mari din industria auto.
 
"Drumul Craiova-Pitești este promisiunea pentru cele două fabrici, Ford şi Dacia. În sfârșit, după ani de promisiuni, anul acesta statul român se ține de cuvânt", a subliniat Marcel Ciolacu.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close