Românii Bogdan Popovici și Ștefan Cătoiu au făcut o revoluție în industria restaurantelor și a hranei.
Șansa lor a fost pasiunea comună pentru tehnologie, combinată cu înțelegerea deplină a omului modern și a secolului 21.
Au deschis la Londra un restaurant care îți gătește prânzul după portretul robot. E primul restaurant din Europa în care știința și cratița merg perfect împreună. Ideea de bază e pe cât de genială, pe atât de simplă: o bucătărie personalizată fiecăruia după nevoi, pretenții și gust.
A costat aproximativ 500.000 de lire pentru dezvoltarea softului și achiziționarea proprietății, spun românii.
„Ne-am gândit că dacă vindem mâncare la fel sau mai bună pe piață, la un preț competitiv, acest serviciu de a fi personalizat este ceea ce ar trebui să ne propulseze în topul industriei”, a declarat Bogdan Popovici.
Se pare că lucrurile s-au întâmplat exact cum au calculat.
Clienții restaurantului „Vita Mojo” își construiesc prânzul cu ajutorul unei aplicații creată de la zero de cei doi români. Pot alege ce să mănânce în funcție de nevoi calorice, de alergii, de dieta preferată sau de metabolism.
Carmen Avram a prezentat, duminică, la „În premieră”, povestea unor români care au realizat premiere mondiale.
Sunt tineri care și-au urmat pasiunea, imaginația, visele, nevoia de a nu se pierde în anonimat și de a lăsa ceva în urmă.
Au plecat din țară pentru că aici fie nu au găsit ce au căutat fie au găsit uși închise. În Anglia, românii noștri au început să facă valuri.
Inventează, cercetează, inovează și realizează premiere mondiale.
Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „În premieră cu Carmen Avram”