Antena 3 CNN Actualitate În mijlocul pandemiei, DSP Suceava nu mai face teste Covid-19. Cum s-a ajuns aici

În mijlocul pandemiei, DSP Suceava nu mai face teste Covid-19. Cum s-a ajuns aici

Direcția de Sănătate Publică Suceava a rămas fără kit-uri pentru testarea Covid-19, după avalanșa de cereri a celor care voiau să plece în concediu și aveau nevoie de un test rapid. Acum, centrul va prelua doar probe care vor fi transmise spre analiză la centrul de la Iași.

În mijlocul pandemiei, DSP Suceava nu mai face teste Covid-19. Cum s-a ajuns aici
Sursa foto: hepta
de Cristina Tudorache    |    30 Iul 2020   •   20:10

Laboratorul de testare al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu mai face teste pentru COVID-19 după ce instituţia a rămas fără kit-uri de testate, în urma cererii mari.

„Noi nu am estimat testările la cerere pe care le-am făcut în decursul acestei luni şi din acest motiv am rămas, pentru câteva zile, descoperiţi”, a declarat directorul DSP Suceava, Dinu Sădean, într-o intervenţie telefonică la Antena3. Reprezentantul DSP a explicat că este vorba despre peste 200 de teste făcute la cerere din momentul în care a intrat vigoare testarea la cerere, din 10-15 iulie şi până în prezent.

În mijlocul pandemiei, DSP Suceava nu mai face teste Covid-19. Cum s-a ajuns aici

În mijlocul pandemiei, DSP Suceava nu mai face teste Covid-19. Când vor ajunge noile kituri

DSP Suceava ar urma să primească consumabile și kituri de testare pentru depistarea Covid-19 la sfârșitul săptămânii viitoare şi anunţă că testările în judeţ se vor face la un alt laborator.

„Probele prelevate în cadru anchetelor epidemiologice s-au lucrat la laboratorul propriu al DSP şi la un alt laborator cu care avem colaborare. În continuare, cât va fi laboratorul nostru închis, vom lucra cu laboratorul cu care cooperam”, a mai spus directorul DSP Suceava. Acesta a precizat că laboratorul partener al DSP „face faţă fără probleme” în acest sens. 

Dinu Sădean spune că în judeţul Suceava se remarcă „o uşoară creştere” a numărului de infectări, față de săptămânile anterioare, iar într-un top al infectărilor, Suceava se află „la mijlocul clasamentului prin comparaţie cu celelalte judeţe”. 

×
Subiecte în articol: teste
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close