Antena 3 CNN Actualitate În locul cazărmilor apar blocuri de locuinţe

În locul cazărmilor apar blocuri de locuinţe

În locul cazărmilor apar blocuri de locuinţe
18 Feb 2007   •   19:46

Primăria Capitalei a găsit soluţia pentru cele 3.500 de persoane ce vor fi evacuate din locuinţe în acest an. Vrea să preia clădirile la care renunţă Armata. Planul municipalităţii este să le dărâme şi să construiască în locul lor blocuri. În prezent, primarul general poartă discuţii cu Ministerul Apărării Naţionale iar negocierile cu armata au început acum un an. În ţară, unele primării s-au mişcat mai repede iar constructorii ridică deja blocuri în locul cazărmilor.

"Suntem în faza finală a trecerii unor terenuri de la MApN în proprietatea municipalităţii...", declara Adriean Videanu, primarul Capitalei. Răzvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei, este de părere ca "toate unităţile militare se vor muta undeva în afara oraşului, potrivit unei norme a UE". În total, armata renunţă la peste 100 de hectare de teren. Municipalitatea urmează să construiască locuinţe sociale. În Bucureşti sunt peste 20.000 de cereri de locuinţe, însă calculele celor din Aministraţie spun că Primăria nu-şi permite să construiască mai mult de 500 de apartamente pe an. Asta înseamnă că în 40 de ani s-ar rezolva problema locuinţelor.

Adriean Videanu a mai declarat că "nu este responsabilitatea primăriei problema spaţiului locativ, dar pentru că sectoarele nu fac nimic în privinţa asta, municipalitatea trebuie să facă ceva. Nu poate sta cu mâinile în sân". Sunt locuri în ţară unde reţeta este deja aplicată. La Oradea, de exemplu, mai multe unităţi militare au fost demolate iar în locul lor, pe 17.000 de metri pătraţi, se construieşte un cartier de locuinţe.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close