Antena 3 CNN Actualitate În fiecare zi medicii de confruntă cu aproximativ 5 cazuri de suicid în rândul tinerilor

În fiecare zi medicii de confruntă cu aproximativ 5 cazuri de suicid în rândul tinerilor

În fiecare zi medicii de confruntă cu aproximativ 5 cazuri de suicid în rândul tinerilor
12 Sep 2008   •   19:00

  Fundaţia Bethany îşi doreşte să prevină cazurile de suicid în rândul tinerilor. Campania "Sunt aici! Vorbeşte cu mine!" a fost demarată în Iaşi, în scopul informării părinţilor, cadrelor didactice şi adolescenţilor cu privire la cauzele şi impactul tentativelor de sinucidere în rândul copiilor şi tinerilor.

În cadrul campaniei, lansată de Fundaţia Bethany, s-au organizat mai multe sesiuni de informare cu privire la problematica sinuciderii în rândul tinerilor. Potrivit coordonatorului campaniei, Isabela Crăciun, la aceste traininguri au participat 650 de elevi, 450 de părinţi, 70 de profesori şi 10 organizaţii neguvernamentale care oferă servicii sociale pentru copii şi familii.

"Este tragic că în România secolului XXI cazurile de suicid sunt din ce în ce mai frecvente, vorbim de cauză de mortalitate extrem de importantă, mai ales la vârstele tinere. Din datele pe care le am, în fiecare zi colegii mei de la Spitalul de Pediatrie au aproximativ cinci cazuri de suicid", a declarat Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de primire a urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe "Sf.Ioan".

Specialiştii susţin că părinţii, dar şi cadrele didactice, joacă un rol important în prevenirea depresiei în rândul copiilor, una dintre principalele cauze care conduc la suicid.

"'În cazul prevenirii depresiei la copii este foarte important ca mama să nu fie deprimată. Dacă mama este deprimată, cu o stimă de sine scăzută, este denigrată în faţa copiilor, atunci starea ei se transmite la copii. Alte simptome ale depresiei sunt  tristeţea inexorabilă, agresivitatea, tăcerea, copilul  nu discută cu nimeni, nu se mai întâlneşte cu prietenii sau doarme prea mult. E un mod de autoizolare în cuşca lui, stă prea mult pe jocuri pe calculator care îi alimentează pornirile violente", a explicat Mihaela Ghircoiaş, psiholog în cadrul Spitalului de Pediatrie "Sfânta Maria".

Rompres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close