Antena 3 CNN Actualitate În doi ani de zile vom traversa Piaţa Romană pe sub pământ

În doi ani de zile vom traversa Piaţa Romană pe sub pământ

În doi ani de zile vom traversa Piaţa Romană pe sub pământ
Foto: metropotam.ro
13 Apr 2011   •   22:13
Peste doi ani, în Piaţa Romană, pietonii vor circula pe sub stradă. Nu e glumă, ci un proiect al Primăriei capitalei. Municipalitatea vrea să mute tot traficul pietonal într-un pasaj subteran. Unul cu spaţii comerciale, similar cu cel din Piaţa Universităţii.

Asta înseamnă că traficul auto în zonă ar putea creşte cu cel puţin 30 de procente. Dar, ca să circulăm mai uşor prin centrul capitalei ne va costa: aproape 18 milioane de euro.

Piaţa Romană este una dintre cele mai grele intresecţii din Capitalei. Vin şi pleacă maşini în cinci direcţii fără să punem la socoteală şi sensul giratoriu din mijlocul pieţei. Şi de multe ori intersecţia se blocează

Cea mai mare problemă în Piaţa Romană, o reprezintă acum, pe lângă semafoare, trecerile de pietoni. Acestea blochează circulaţia maşinilor minute în şir, pe toate direcţiile.

Construcţia subterană va ocupa în jur de 5. 200 de metri pătraţi şi va avea 12 guri de acces. Pietonii vor putea ajunge din pasaj direct la metrou dar şi în staţiile de autobuz sau troleibuz de la suprafaţă.

 


×
Subiecte în articol: primarie proiect pasaj subteran
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close