Antena 3 CNN Actualitate În curtea unei şcoli au crescut...garaje

În curtea unei şcoli au crescut...garaje

În curtea unei şcoli au crescut...garaje
09 Feb 2007   •   15:53

Garaje în curtea unei şcoli bucureştene! În loc de pomi şi verdeaţă, elevii şcolii au parte de douăsprezece asemenea construcţii, care nu au ce căuta într-un spaţiu de învăţământ. Mai grav este că nimeni nu-şi recunoaşte vina pentru o ilegalitate care durează de... şapte ani.

Garajele au apărut în curtea şcolii în anul 2000. Au ocupat practic tot terenul din faţa unităţii de învăţământ. Şi culmea: construcţiile au avut autorizaţie de funcţionare, cel puţin până în 2006. Acum nimeni nu-şi mai aminteşte cum a fost posibil aşa ceva, iar vina este pasată de la unii la alţii:

Maria Constantinescu, directorul şcoalii nr. 279: ?Primăria a avut un acord să pună acele garaje în curtea şcolii?

Cristian Poteraş, primarul sectorului 6: ?Cu primaria nu se poate să aibă contract...dar cu cine...nu ştiu, aş vrea să ştiu şi eu....cu directoarea şcolii....probabil?

Proprietarii garajelor nu dau nici ei mai multe explicaţii: ? în înţelegere şi cu primăria şi cu...şcoala, păi e terenul şcolii....poate să le dărâme, nu mă interesează?.

Potrivit oricăror norme de siguranţă a copilor, în curtea unei unităţi de învăţământ nu pot fi amplasate niciun fel de construcţii care nu au legătură cu sistemul educaţional. În plus, maşinile care se perindă pe acolo reprezintă un pericol real. Abia acum conducerea şcolii a cerut primăriei desfiinţarea garajelor. După ce proprietarii acestora au adus acolo şi câţiva câini maidanezi. Primarul Poteraş spune că a făcut mai multe somaţii proprietarilor de garaje, dar nu a acţionat până acum... din lipsă de utilaje.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close