Potrivit municipalităţii, principala sursă de zgomot în Capitală este traficul. Pentru a combate zgomotul produs de acesta, edilii propun îmbunătăţurea infrastructurii, adică asfalt de caliatate, fluidizarea traficului printr-un management de caliatte, care, potrivit acestora, a început şi se va continua. De asemenea se vor stabili culoare unice pentru autobuz si troleibuz şi se vor îmbnătăţi liniile de tramvai.
Lucrările au început deja, numai că nu s-au folosit, în toate cazurile, materiale care să atenueze zgomotul. Pentru a atenua zgomotul făcut de tramvaie de-a lungul căii de rulare ar trebui montate panouri acustice fonoabsorbante. Pentru a avea efect acestea trebuie să aibă maxim 1 metru înălţime şi să fie amplasate la 300 de milimetri de vehicul.
Şi soferii ar putea contribui la reducerea zgomotului. Strategia de zgomot a Primăriei le recomandă şoferilor să evite aglomeraţia, să nu pună frână brusc şi să conducă calm şi silenţios. Speciaştii primăriei propun ca şoferii să urmeze cursuri pentru a-şi îmbunătăţi stilul de condus. Astfel vor învăţa să conducă ?silenţios". Cu toate că multe dintre aceste măsuri par desprinse dintr-un film ştiinţifico-fantastic, edilii sunt foarte încrezători în planurile lor. ?Noi avem de îndeplinit toate aceste lucruri pentru un timp foarte scurt de 5 ani, nu ne am ales nişte soluţii ştiinţifico fantastice. Sunt soluţii care se pot aborda.? a declarat Sorin Năstase, de la Direcţia de Mediu.
Antena3.ro