Antena 3 CNN Actualitate În Arad, un copil de 9 ani a ajuns la spital cu dureri de burtă. Medicii i-au descoperit o tumoră de 3 kg

În Arad, un copil de 9 ani a ajuns la spital cu dureri de burtă. Medicii i-au descoperit o tumoră de 3 kg

chirurgi in sala de operatie
Tumoră de trei kilograme extirpată din abdomenul unui copil de 9 ani, la Arad FOTO: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2024   •   14:15

O tumoră de trei kilograme a fost extirpată din abdomenul unui copil de 9 ani, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, medicii afirmând că a fost vorba de o intervenţie "deosebită" care durat mai mult de trei ore.

"Intervenţie deosebită în sala de operaţii a Secţiei Clinice Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică! Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră de peste trei kilograme, din abdomenul unui copil în vârstă de 9 ani. Copilul s-a prezentat la spital acuzând dureri în zona abdomenului, stare de rău şi vărsături. În urma investigaţiilor de specialitate, a fost depistată o tumoră gigantă, multichistică, de mezenter, cu dimensiuni de aproximativ 70/40/30 cm, care a determinat volvularea (răsucirea) intestinului subţire", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de SCJU Arad.

Conform sursei citate, intervenţia chirurgicală a durat mai bine de trei ore, tumora fiind complet îndepărtată, iar acum copilul este internat în Secţia Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică pentru recuperare postoperatorie.

Din echipa medicală care a efectuat operaţia au făcut parte un medic de chirurgie şi ortopedie pediatrică, un medic de chirurgie pediatrică şi un medic specialist de anestezie şi terapie intensivă.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close