Antena 3 CNN Actualitate Importanța florilor pentru masa de Paște

Importanța florilor pentru masa de Paște

Pentru creștini, Paștele este cea mai importantă sărbătoare, un moment de reculegere și liniște petrecut cu familia. Începutul primăverii este marcat și de această sărbătoare pentru că Paștele înseamnă renaștere și noi începuturi, corelate cu schimbările de sezon și schimbările sufletești care au loc în fiecare dintre noi. Natura ne ajută să intrăm în atmosfera schimbării pentru că și ea se transformă și capătă un décor de poveste, bucurându-ne astfel prin frumusețea și parfumul ei.

o_1f3d7nj3pelsod287139q1if0b.jpeg
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2021   •   14:40

Conform tradiției, an de an de pe masa de Paște nu lipsesc ouăle roșii, cozonacul, drobul, vinul și multe alte bunătăți tradiționale pregătite cu drag în familie. Ca și elemente decorative, cele mai potrivite sunt florile de primavara care aduc natura veselă în casă, indiferent de vremea de afară. Odată cu trecerea timpului, unele flori au ajuns prin semnificație să fie asociate cu sărbătoare pascală. Spre exemplu, în copilărie când mergeam la biserică în Vinerea Mare duceam narcise, zambile și lalele, flori care creșteau în grădină sau pe care le găseam cu ușurință în florării.

Buchete de flori potrivite pentru masa de Paște

De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească o vază în care să fie așezat un buchet de flori compus din florile de sezon care să aducă primăvara în casa ta prin aspect, parfum și culoare. Atunci când alegi aranjamentul floral de Paste, fie că vorbim despre cosuri cu flori sau buchete de flori, ai în vedere ca acestea să fie realizate din florile primăverii, care apar în acest sezon  și sunt pline de culoare și semnificație. La Maison d'Or te poți bucura de o varietate de culori și parfumuri deosebite, iar cele mai potrivite flori de primăvara sunt lalelele, narcisele, freziile și irișii. De asemenea, potrivite sunt și combinațiile formate din aceste flori și trandafiri sau crini.

Lalelele sunt cele mai populare și îndrăgite flori de primăvară. Acestea apar printre primele și deschid începutul acestui sezon frumos, plin de culoare și parfum. Din punct de vedere al simbolisticii, lalelele sunt flori potrivite pentru masa de Paște pentru că semnifică renașterea și noile începuturi. Acestea se găsesc într-o paletă largă de culori ceea ce le încadrează perfect în designul mesei Pascale. Dacă ai nevoie de o pată de culoare, alege un buchet de lalele roșii sau galbene, iar dacă vrei un plus de eleganță, optează pentru culorile pale, în nuanțe deschise.

Crinii, mai ales crinii albi, sunt flori ce poartă semnificații religioase. Prin cromatică aceștia denotă puritatea sufletului, renașterea, nevinovăția, iar toate aceste caracteristici îi fac un simbol pentru sărbătoarea pascală. Un buchet de crinii sau un aranajment floral arată foarte bine pe masa de Paște și transmite o stare de bine datorită frumuseții flori și a parfumului puternic.

Dacă nu ai timp să cauți flori, Maison d'Or vine în ajutorul tău și îți aduce cosuri cu flori cu livrare rapida. Plasează o comandă pe site și bucura-te de magia celor mai frumoase sărbători ale anului.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close