Antena 3 CNN Actualitate Îmbrânceli pentru aghiazma tămăduitoare, de Izvorul Tămăduirii

Îmbrânceli pentru aghiazma tămăduitoare, de Izvorul Tămăduirii

Îmbrânceli pentru aghiazma tămăduitoare, de Izvorul Tămăduirii
02 Mai 2008   •   08:40

Înghesuială mare, joi, în biserici şi mănăstiri. Mii de credincioşi s-au călcat practic în picioare pentru a lua apă sfinţită sau aghiazmă mică, despre care se spune că are puteri tămăduitoare. Oamenii sunt convinşi că, dacă beau apa, se vindecă de boli. Nu este de mirare că foarte mulţi bolnavi au participat la slujbele de Izvorul Tămăduirii. Mănăstirea Ghighiu de lângă Ploieşti a fost plină de credincioşi veniţi pentru a lua apă sfinţită. Imediat ce soborul de preoţi a terminat de sfinţit apa, oamenii au început să se îmbrâncească.

La Galaţi, în înghesuiala creată, unui bătrân i s-a făcut rău şi a avut nevoie de asistenţă medicală. Câteva mii de credincioşi au mers în pelerinaj la Mănăstirea Salva din judeţul Bistriţa Năsăud. Mii de oameni au venit şi la mănăstirea Dervent din judeţul Constanţa, acolo unde se spune că Sfântul Andrei a lovit cu toiagul stânca, iar din ea a apărut un izvor.

BULUCEALĂ PE AGHIAZMĂ:


Sărbătoarea datează din a doua jumătate a primului mileniu creştin şi este legată de vindecarea unui orb care şi-a udat faţa cu apa unui izvor de lângă Constantinopol, la îndemnul împăratului Leon cel Mare.

Secretul apei sfinte i-a fost dezvăluit împăratului neîncoronat de însăşi Maica Domnului. Pentru a-şi arăta recunoştinţa faţă de Fecioara Maria, Leon cel Mare a dat ordin să se zidească o biserică în cinstea acesteia, chiar pe locul izvorului. Lăcaşul nu mai exista astăzi. A fost dărâmat, dar simbolul acestuia dăinuie în timp. Mii de credincioşi vin an de an pentru a primi ajutor de la Maica Domnului. Credincioşii stropesc cu apă sfinţită casa, grădina şi pământurile pentru a fi ocrotiţi de rele.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close