Antena 3 CNN Actualitate Imagini în timp real din oraşele-cheie ale Ucrainei | Ziua anunţată pentru invazie

Imagini în timp real din oraşele-cheie ale Ucrainei | Ziua anunţată pentru invazie

Ziua de 16 februarie a fost cea vehiculată în care ar începe luptele, iar un atac al Rusiei în Ucraina este în continuare "posibil", a anunţat preşedintele SUA, Joe Biden.

imagini timp real orase cheie ucraina
Imagini în timp real din oraşele-cheie ale Ucrainei | Ziua anunţată pentru invazie Sursa foto: YouTube
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2022   •   09:13

Imagini în timp real din oraşele-cheie din Ucraina pot fi văzute, în clipul video de mai jos. Pe parcursul întregii zile, camerele din Mariupol, Odessa, Kharkov, Kiev, Herson şi Zaporozhye vor transmite în direct.

Rusia susţine că o parte din trupele sale se vor întoarce la baze, însă ample operaţiuni din Belarus şi Marea Neagră sunt în desfăşurare.

Rusia a mobilizat peste 130.000 de militari în apropiere de graniţa cu Ucraina, în ultimele săptămâni, potrivit estimărilor SUA.

Joe Biden, liderul de la Casa Albă, a avertizat că un atac "este posibil oricând", iar costul pe care Moscova va trebui să îl plătească va fi unul cumplit, atât în pierderi umane, dar şi în urma prăbuşirii economice cauzate de viitoare sancţiuni.

De cealaltă parte, Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu are de gând să invadeze Ucraina. Preşedintele rus a făcut declaraţia în timpul conferinţei comune cu cancelarul german Olaf Scholz, după o întâlnire ce s-a dorit a fi un ultim efort diplomatic pentru a detensiona criza.

Preşedintele Ucrainei a adresat un mesaj poporului în care a anunţat că a primit informaţii că ziua de 16 februarie ar fi ziua invaziei.

La nivel de "război informaţional", Rada Supremă a Ucrainei a votat cu o majoritate covârșitoare în favoarea unei moțiuni care spune că regiunile Lugansk și Donețk, susținute de ruși, din estul Ucrainei nu ar trebui să fie recunoscute ca state independente.

Totul după ce Duma de Stat a Rusiei a votat, ieri, o rezoluţie prin care preşedintele Vladimir Putin era îndemnat să recunoască oficial "republicile" separatiste din regiunea Donbas din sud-estul Ucrainei.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close