Antena 3 CNN Actualitate Imagini din interiorul pensiunii "Ferma Dacilor", după incendiul devastator. Jurnaliștii Antena 3 CNN, investigație în locul în care au murit opt oameni: "Focul ardea în două părți"

Imagini din interiorul pensiunii "Ferma Dacilor", după incendiul devastator. Jurnaliștii Antena 3 CNN, investigație în locul în care au murit opt oameni: "Focul ardea în două părți"

Jurnaliștii Antena 3 CNN au reușit să intre la Ferma Dacilor, pensiunea în care au murit opt oameni în urma unui incendiu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2024   •   18:39

Incendiul de la "Ferma Dacilor" ridică semne de întrebare cu privire la veridicitatea afirmațiilor anchetatorilor.

Motivele invocate pentru izbucnirea incendiului par a nu fi susținute de probe solide.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe fotografii din interiorul pensiunii "Ferma Dacilor", după incendiul devastator.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Jurnaliștii Antena 3 CNN au mers la fața locului și au constatat mai multe nereguli.

"Dacă mergi acolo și începi să iei metru cu metru, o să vezi că lucrurile pe care le-au spus anchetatorii se prăbușesc unul după altul.

Citește și: Angajata de la Primăria Gura Vadului, arestată preventiv în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor

Motivele izbucnirii incendiului nu prea se susțin, absolut niciunul.

În primul rând, s-a greșit pentru că probele au fost luate foarte târziu, între timp au fost intemperii. Deci expertiza tehnico-chimică nu știu câtă valoare mai are.

Să vedem când va ieși expertiza pirotehnică. 

Întâi s-a spus că incendiul a izbucnit de la panourile fotovoltaice, dar s-a dovedit că nu pentru că erau izolate de acoperiș. 

După s-a spus că a luat foc de la instalație electrică pentru că era pusă direct pe lemn. Acest lucru nu este adevărat, avem și filmările în care toate panourile electrice erau puse ca la carte, printr-un tub izolant și nu erau puse direct pe perete.

Geamurile au fost crăpate din cauza temperaturii, însă nicio bucățică de lemn nu a luat foc. Se vede, din lemnele care au căzut de la acoperiș că sunt ignifugate.

S-a mai spus că nu aveau hidrant, iar nu este adevărat, l-am văzut cu ochii noștri. S-a spus că nu aveau apă, dar am văzut că aveau două bazine cu apă.

Hidranții au fost folosiți de pompieri, chiar funcționau.

Din filmări se vede cum focul arde în două părinți. Avem imagini în care se vede cum focul arde din două puncte.

De asemenea, existau patru ieșiri. Toate scările de acces, cele de din afară sunt intacte, deși sunt din lemn", a spus jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan.

"Angajații de la pensiune sunt convinși de faptul că este vorba de un incendiu provocat. Nu-și explică foarte multe dintre lucrurile care s-au întâmplat și felul în care s-au extins flăcările destul de rapid.

Aceștia vor să obțină o cercetare amănunțită pe această ipoteză a lor.

Anchetatorii pun această ipoteză la puțin probabilă, însă ei tot cer audierea mai multor persoane și efectuarea mai multor expertize", a spus jurnalista Georgiana Murgilă.

×
Subiecte în articol: Ferma Dacilor
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close