Regiunea unde fenomenul astrologic se vede cel mai clar este formată din: Nordul judeţului Timiş, din judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Maramureş, de pe întregul teritoriul Transilvaniei şi din cea mai mare parte a Moldovei, iar din Republica Moldova de pe aproape tot teritoriul, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu"
Eclipsa a început mai devreme în Nord-Vestul țării, deoarece aceea este direcția din care vine umbra lunii. Tot în regiunea de Nord-Vest, unde Soarele va fi acoperit cel mai mult, durata eclipsei o să fie de 1 oră și 18 minute.
În centrul țării, durata eclipsei poate să fie doar de câteva minute, conform reprezentanților Observatorului.
„Pe 10 iunie se produce o eclipsă de Soare care se va vedea ca parţială din jumătatea de nord a ţării noastre. Eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, şi va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui. Dacă doriţi să o priviţi, va trebui să folosiţi un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop, eclipsa se poate observa prin proiecţie, fără a privi Soarele. Nu priviţi direct Soarele, pentru că puteţi orbi”, au precizat reprezentanţii Observatorului într-o postare pe Facebook.