Antena 3 CNN Actualitate Imagini cu preşedinţii secţiilor de votare din Sectorul 1 care arată Poliţiei sacii cu buletine nesigilaţi

Imagini cu preşedinţii secţiilor de votare din Sectorul 1 care arată Poliţiei sacii cu buletine nesigilaţi

Avem imagini exclusive cu abateri grave în gestionarea voturilor de la Sectorul 1

saci voturi desigilati
Imagini cu preşedinţii secţiilor de votare din Sectorul 1 care arată Poliţiei sacii cu buletine nesigilaţi
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2024   •   23:15

Președinții secțiilor de votare au recunoscut că sacii cu buletinele de vot de la Sectorul 1 nu sunt sigilați.

Ca urmare a imaginilor apărute, Jandarmeria Capitalei a venit cu precizări:

„În data de 10.06.2024, în jurul orei 20:50, pe timpul desfășurării activității de predare a sacilor cu buletine de vot și a celorlalte materiale folosite în procesul electoral, către Biroul Electoral Sector 1, un jandarm aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a observat o persoană de sex masculin care a controlat în interior unul dintre saci. 

Persoana în cauză i-a declarat jandarmului că, pe timpul manipulării sacilor, unul dintre aceștia, în care se aflau materiale auxiliare folosite în procesul de votare, s-a rupt, fiind necesară mutarea materialelor în alt sac.

Jandarmul a verificat vizual conținutul sacului, constatând că acesta conține tușiere metalice și rechizite, iar ulterior a informat un membru al Biroului Electoral al Sectorului 1, care i-a comunicat faptul că nu este nicio problemă, nefiind vorba despre manipulare a unor buletine de vot, ci doar a unor materiale auxiliare folosite de către membrii comisiilor electorale.

Reiterăm faptul că Jandarmeria Română, în conformitate cu  prevederile legii de organizare și funcționare și ale statului cadrelor militare, este o instituție apolitică și nu desfășoară niciun fel de activități cu caracter electoral”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

---

În ediția de marţi seara a emisiunii Sinteza Zilei a fost prezentat un video care surprinde doi președinții ai secțiilor de votare care recunosc şi arată poliţiei că sacii cu buletinele de vot nu sunt sigilați.

Totul s-a petrecut pe trotuarul din fața sediului pe care Primăria Sectorului 1 l-a pus la dispoziție în Piața Amzei, pentru Biroul Electoral de Sector.

Imaginile arată două lucruri extrem de importante şi anume:

  • o parte din președinții secțiilor de votare au fost nominalizați de către primărie.
  • doi președinții ai secțiilor de votare spun şi arată clar că sacii de voturi nu sunt sigilați şi saci ai căror sigilii au fost rupte

"Eu le am desigilate acum. Dacă vreau să le bag într-un sac acum şi să le sigilez..acești domni o să mă agreseze fizic şi verbal", spune unul din președinții ai secțiilor de votare.

"Acel sigiliu care este tăiat este acesta care este cu recuzita", mai spune un alt preşedinte al unei secții de votare care a fost văzut şi cu o stampilă în buzunar.

"Stampila trebuie predată separat", a mai spus acesta.

În acest moment la Sectorul 1 sunt 159 de secții închise din 166. George Tuță are 33.874 de voturi. Clotilde Armand are 33.279 de voturi.

La Sectorul 2 sunt 196 de secții închise din 202. 50.962 de voturi au fost exprimate pentru Rareș Hopincă, iar Radu Mihaiu are 50.506 de voturi.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog
x close