Antena 3 CNN Actualitate Iliescu nu a fost pus sub urmărire penală în dosarul mineriadei

Iliescu nu a fost pus sub urmărire penală în dosarul mineriadei

Iliescu nu a fost pus sub urmărire penală în dosarul mineriadei
04 Dec 2007   •   10:02

Procurorii Parchetului Instanţei Supreme au infirmat punerea sub urmărire penală a fostului preşedinte Ion Iliescu, în dosarul mineriadei din 1990. Anchetatorii admit astfel contestaţia privind forma şi fondul soluţiei iniţiale, dată de general magistrat Dan Voinea. Avocatul fostului preşedinte, Ioan Neagu, a făcut plângere împotriva începerii urmăririi penale, soluţie dată de generalul Dan Voinea. Punerea sub acuzare a lui Iliescu a fost anunţată oficial din 2005, dar fostul preşedinte a semnat procesul-verbal prin care i s-a adus la cunoştinţă învinuirile abia în iunie 2007. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, contestaţua avocatului Ioan Neagu privind ?forma şi fondul problemei?a fost admisă, iar ancheta continuă.

COZMA: LEGEA NU ESTE ACEEAŞI PENTRU TOŢI
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, s-a declarat marţi indignat de faptul că există posibilitatea ca cercetările în cazul fostului preşedinte Ion Iliescu privind mineriada din iunie 1990 să nu mai fie reluate şi a declarat presei timişorene că legea nu este aceeaşi pentru toţi. ?Pe mine au putut să mă ancheteze, să mă bage în puşcărie şi să fac zece ani de puşcărie. Mă aşteptam ca atunci când va veni rândul lui Ion Iliescu oamenii lui să-i fie recunoscători?, a afirmat Miron Cozma.

Fostul preşedinte Ion Iliescu este învinuit în dosarul privind moartea a patru persoane în timpul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Ancheta este o parte desprinsă din dosarul privind mineriada din '90 şi vizează implicarea mai multor ofiţeri în rezervă din Ministerul de Interne în uciderea prin împuşcare a patru persoane, în Piaţa Universităţii.

Iniţial, în anchetă au fost puşi sub învinuire generalii Mihai Chiţac şi Gheorghe Andriţa şi alţi trei ofiţeri de Poliţie. Cercetările în cazul lui Ion Iliescu vizează forma sa de participare la infracţiunea de omor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close