Antena 3 CNN Actualitate Iliescu: Domeniul energiei este în pericol

Iliescu: Domeniul energiei este în pericol

Iliescu: Domeniul energiei este în pericol
02 Apr 2007   •   18:13

Imprudenţa de a face declaraţii politice fulminante poate determina, în viitor, ocolirea României de proiectele internaţionale din sectorul petrolului şi cel al gazelor naturale, a declarat luni fostul preşedinte al României, senatorul PSD Ion Iliescu, în cadrul celui de al treilea Congres de Petrol şi Gaze. Iliescu crede că este necesară întărirea relaţiei cu Federaţia Rusă, fiindcă ?aceasta este o mare putere în ceea ce priveşte gazele naturale şi petrolul, putere care nu trebuie neglijată, iar Europa trebuie să abordeze strategii rezonabile?.

Fostul preşedinte estimează că în două-trei decenii ar trebui să dispară din energetica mondială utilizarea petrolului, cărbunelui şi a gazelor naturale, urmând ca inginerii să se îndrepte spre resurse alternative regenerabile şi nepoluante.

Din acest punct de vedere, Iliescu consideră că România are un potenţial ridicat, deoarece ?există peste trei milioane hectare nelucrate , din care se pot produce biocombustibili, iar componenta hidro este una foarte importantă în sistemul energetic internaţional?.

Senatorul nu este de acord cu actuala organizare a sistemului energetic naţional, în opinia sa fiind nevoie ca toate componentele acestuia să lucreze integrat, iar ?pârghiile de piaţa trebuie reanalizate?.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close