Antena 3 CNN Actualitate Ilfov. Un preot fals îşi face mânăstire

Ilfov. Un preot fals îşi face mânăstire

Ilfov. Un preot fals îşi face mânăstire
04 Iun 2007   •   18:56

Nu e preot... dar îşi face biserică! Un fost slujitor al Bisericii ortodoxe, caterisit în urmă cu câţiva ani, vrea să construiască într-un sat din Ilfov o mănăstire în toată regula. Deşi nu are niciun fel de autorizaţie, Ion Preoteasa îşi vede de treabă. Fostul preot este cel care a ţinut slujba de înmormântare pentru omul de afaceri Florian Anghelescu, în ciuda protestelor repetate ale Patriarhiei care îl consideră impostor.

Slujeşte ca preot ortodox, deşi nu mai este demult. Acum sfidează din nou. Într-un sat din Ilfov, Ion Preoteasa vrea să-şi ridice o mânăstire. A montat o cruce, a adus materiale şi o baracă pentru muncitori. Credincioşii sunt foarte tulburaţi Au şi de ce. La singura slujbă ţinută până acum, Ion Preoteasa s-a prezentat ca mitropolit al Bisericii. Biserica lui.

Slujbele se desfăşoară în aer liber, în jurul aulei crucii, folosită ca momeală pentru credincioşii din zonă. Când au auzit de ultima ispravă, reprezentanţii patriarhiei s-au înfuriat şi au repetat că Ion Preoteasa nu mai este preot. Nici cu autorităţile lumeşti fostul preot nu stă mai bine. Deocamdată a a fost deja amendat cu 1.000 RON, însă Consiliul Judeţean l-a anunţat că dacă nu face rost de avize îi va fi demola construcţia. ?Ne persecută religios, într-un cuvînt. Avem persecuţie religioasă în România?, acuză Ion Preoteasa.

Observator

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close