Antena 3 CNN Actualitate IGSU verifică toate stațiile de alimentare cu carburanți din România

IGSU verifică toate stațiile de alimentare cu carburanți din România

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță că a început o acțiune în cadrul căreia sunt verificate toate stațiile de alimentare cu carburanți din România.

pjimage (20)
Sursa foto: Facebook IGSU
de Alexandra Dima    |    10 Mar 2022   •   19:21

Verificările au început în urma situației înregistrate miercuri când stațiile de alimentare cu carburanți au fost luate cu asalt de români.

„Având în vedere situațiile înregistrate în seara zilei de miercuri, 09.03.2022, în mai multe stații de alimentare cu carburanți, precum și imaginile propagate în spațiul public cu persoane care alimentau în recipiente neomologate (bidoane/butoaie din plastic, damigene, pubele, saci din plastic etc.), Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin unitățile subordonate, desfășoară, în următoarea perioadă, activități de verificare și control la nivelul tuturor operatorilor cu acest obiect de activitate”, anunță IGSU.

Potrivit IGSU, scopul acestor acțiuni este de prevenire a evenimentelor care pot să apară prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme.

În timpul controalelor vor fi verificate toate aspectele activităților din cadrul stațiilor de carburanți. De asemenea, se vor realiza instruiri ale angajaților.

ANPC, amenzi de 370.000 de lei la benzinăriile din ţară

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat peste 70 de stații de carburnat din țară și a aplicat amenzi în valoare totală de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare, de 100.000 de lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor care are pe teritoriul României 215 stații de carburant.

 

×
Subiecte în articol: IGSU benzinarii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close