Antena 3 CNN Actualitate Iepuraşul aduce prime mari angajaţilor la stat

Iepuraşul aduce prime mari angajaţilor la stat

Iepuraşul aduce prime mari angajaţilor la stat
02 Apr 2007   •   23:25

Este bine să fii angajat la stat de sărbători! O mare parte dintre firmele de stat au grijă ca salariaţilor să nu le lipsească nimic de pe masa de Paşte. Le dau prime care îi fac pe angajaţii din sectorul privat să plesnească de invidie. Bugetarii primesc sau deja au primit, pentru sărbătoarea Paştelui, bani sau tichete cadou de până la 500 de lei noi. Cel mai puţin au primit angajaţii Poştei Române, care au luat, pentru sărbători, tichete cadou în valoare de 150 de lei. Însă, funcţionarii publici şi bugetarii din sistemul sanitar şi din sistemul de educaţie nu primesc deloc primă de Paşte. Aceştia au toate motivele să îi invidieze pe angajaţii companiilor Lignitul Oltenia şi Huila Petroşani. Statul le-a şters anul trecut datoriile, iar acum, aceştia îşi premiază angajaţii. Aceştia vor oferi muncitorilor câte 400 de lei.

Cei de la complexele energetice Rovinari şi Turceni primesc tichete cadou de 500 şi 300 de lei. Angajaţii Nuclearelectrica primesc 400 de lei, iar cei ai Romgaz se pot lăuda cu o primă în valoare de 450 de lei. Angajaţii primăriei Bistriţa au primit câte 1.200 de lei, de la primar şi până la muncitorii necalificaţi. O primă la care doar visează cei mai mulţi salariaţi ai companiilor private. Unii patroni le-au dat angajaţilor prime sau tichete cadou de doar câteva sute de lei, iar în cele mai multe cazuri nu există un astfel de bonus.

60% dintre angajaţi nu primesc prime de Paşte

Peste 62% dintre angajaţi nu se aşteaptă să primească prime cu ocazia sărbătorilor pascale, arată un studiu realizat de Bestjobs. Un procent de 20 la sută dintre participanţii la studiu au susţinut că vor primi sub 500 lei, în timp ce 10 la sută se aşteaptă la zile libere, iar cei mai norocoşi - şase la sută vor primi peste 500 lei. Totodată, doi la sută susţin că vor primi produse tradiţionale.

Potrivit datelor Institului National de Statistică, anul trecut, de Paşte, salariile au crescut în medie cu doar 1,3 la sută faţă de luna precedentă. În timp ce în decembrie 2006 - de Crăciun - creşterea salariilor a fost de peste 22 la sută datorită acordării celui de-al 13-lea salariu acordat în domeniul bugetar. În sectorul privat, în locul primelor de Paşte, companiile au preferat să acorde prime pentru rezultate la nivel trimestrial, reflectate în statisticile din luna martie şi anuale, reflectate în statisticile din luna decembrie.

Antena 3 & Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close