Antena 3 CNN Actualitate ICCJ reţine premeditarea în cazul Boldea. Acesta a căutat ţările cu care România nu are acord de extrădare

ICCJ reţine premeditarea în cazul Boldea. Acesta a căutat ţările cu care România nu are acord de extrădare

2 minute de citit Publicat la 17:38 27 Mar 2012 Modificat la 17:38 27 Mar 2012
ICCJ reţine premeditarea în cazul Boldea. Acesta a căutat ţările cu care România nu are acord de extrădare
Foto: Antena 3
UPDATE 22,00 - ICCJ reţine, în motivarea deciziei prin care a dispus arestarea în lipsă a deputatului Mihail Boldea, premeditarea cu care acesta a părăsit România, arătând că acesta a fost ajutat de un şofer în prezenţa căruia se interesa de ţări precum Kenya sau Somalia, ce nu au acord de extrădare cu România.

Judecătorul care a dispus arestarea preventivă în lipsă a lui Mihail Boldea mai arată că "la data de 16 martie, când i s-a adus la cunoştinţă inculpatului învinuirea, nu i s-a pus în vedere să se prezinte la organul de urmărire penală la o anumită dată şi nici nu s-a instituit în sarcina sa interdicţia de a părăsi ţara contrazice conţinutul demersurilor efectuate în scopul încunoştiinţării şi asigurării prezenţei inculpatului în faţa organelor de urmărire penală".

Pe de altă parte, notează magistratul, "cunoscând că în legătură cu el se desfăşoară activitate de urmărire penală, inculpatul avea posibilitate să anunţe organele judiciare despre hotărârea sa de a pleca din ţară, mai ales că, avocat fiind, cunoştea modul şi etapele desfăşurării activităţii de urmărire penală".

Instanţa mai arată în motivare că "membrii familiei, luând cunoştinţă despre faptul că acesta este citat pentru 22 martie, ora 10.00, în vederea ascultării cu ocazia soluţionării propunerii de arestare preventivă în lipsă, aveau posibilitatea să îl anunţe pe acesta, telefonic, e-mail, sms, despre această situaţie (aceştia ştiind că în legătură cu inculpatul se desfăşoară activitatea de urmărire penală), pentru că într-o ordine firească apărea normală, inevitabilă o asemenea reacţie, în condiţiile în care se susţine că acesta a plecat din ţară pentru a evita «stresul mediatic»", precizează Mediafax.

Instanţa supremă a confirmat, marţi, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis în 22 martie pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta fiind dus în arestul IPJ Galaţi.

UPDATE 19,30 - Completul de cinci judecători al instanţei supreme va judeca în 2 aprilie recursul lui Mihail Boldea faţă de arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.


Instanţa supremă a confirmat, marţi, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie pe numele deputatului Mihail Boldea, acesta urmând să fie dus în arestul IPJ Galaţi.
   
Mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile emis pe numele lui Boldea va fi pus în executare de marţi, 27 martie, data confirmării acestuia, a anunţat instanţa.
   
Mihail Boldea a solicitat să fie dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, fapt confirmat în procesul verbal al şedinţei, după ce magistraţii l-au întrebat dacă nu se simte prea obosit.
   
Avocatul lui Mihail Boldea a declarat că instanţa a admis solicitarea deputatului, acesta urmând să fie dus la Galaţi, pentru a fi încarcerat în arestul IPJ.


  

×
x close