Băiatul provine dintr-o familie extrem de saracă din oraşul Târgu Frumos şi s-a născut cu intoleranţă la gluten. Deşi nu are voie să mânânce pâine, biscuiţi sau paste făinoase, părinţii i-au dat şi alimente interzise.
"La 10 ani, ar fi trebuit să aibă între 28 şi 30 kg, iar el are 10 -11 kg", a declarat prof. dr. Marin Burlea, şeful Clinicii de Gastroenterologie de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi.
Când a ajuns la spital, băiatul nu se simţea bine, dar îi era atât de foame încât a mâncat până i s-a făcut şi mai rău.
"Avea o foame absolut particulară. Când a venit în spital, în seara respectivă, a golit toate frigiderele, a mâncat mâncarea mamelor şi a copiilor şi a prezentat vărsături, tulburări de tranzit. Toată noaptea a stat pe WC. A doua zi, aceeaşi foame. S-a bucurat că personalul i-a cumpărat mezeluri, dulciuri, banane", a adăugat medicul Burlea.
Băiatul s-a îmbonavit şi mai rău în spital, după ce a mâncat mult mai mult decât era obişnuit de obicei.