Antena 3 CNN Actualitate Iaşi. O femeie este în comă la spital după o banală operaţie de extirpare de fibrom

Iaşi. O femeie este în comă la spital după o banală operaţie de extirpare de fibrom

Iaşi. O femeie este în comă la spital după o banală operaţie de extirpare de fibrom
16 Feb 2010   •   19:47

O operaţie simplă, de extirpare a unui fibrom, s-a transformat într-un coşmar pentru familia unei paciente din Iaşi. Pacienta a rămas fără oxigen timp de 30 de minute şi în prezent este în comă de gradul doi, încă de vineri. Rudele acuză medicul anestezist de neglijenţă.

?A intrat vineri dimineaţa în operaţie, tot am încercat să o sunăm, nu a răspuns, atunci soţul ei a mers la spital şi a aflat că e în comă? spun rudele femeii.

O comă care nu trebuia să apară. Femeia de 41 de ani se internase la maternitatea Elena Doamna din Iaşi pentru o operaţie de fibrom uterin. După anestezia generală, pe masa de operaţie, pacienta a intrat în stop respirator. Primul acuzat de rude este medicul anestezist. Aceştia spun că femeia ar fi fost alergică la substanţa folosită de medic.

Explicaţia este alta, arată cel de-al doilea anestezist, chemat în sala de operaţie pentru ajutor. Mai exact, femeia ar fi intrat în stop cardio respirator din cauza condiţiilor anatomice. Femeia suferea de obezitate şi avea gâtul foarte scurt.

Potrivit fişei medicale, timp de 30 de minute, creierul femeii nu a fost oxigenat. Ea este acum în comă. Familia nu a fost însă anunţată. Tot ce aflaseră era că după patru ore, femeia a fost transferată, în comă, la spitalul de Neurochirurgie.

Până la cercetatea internă în clinică, rudele au depus plângere la Colegiul Medicilor.

Observator

×
Subiecte în articol: coma operatie spital
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close