Antena 3 CNN Actualitate Iarna provoacă probleme în trafic. 500 de case fără curent

Iarna provoacă probleme în trafic. 500 de case fără curent

Iarna provoacă probleme în trafic. 500 de case fără curent
13 Noi 2007   •   15:00

Din cauza zăpezii, traficul rutier este afectat în Pasul Gutâi. DN 18, care face legătura dintre Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, a fost blocat câteva ore luni noaptea, dar şi marţi dimineaţă. Drumarii au intervenit fără încetare, însă nu au reuşit să facă faţă ninsorilor abundente. Cele mai mari probleme le au tirurile, care pot derapa cu uşurinţă dacă şoseaua nu este curăţată. Poliţiştii au organizat filtre pentru a preveni alte incidente şi i-au oprit pe şoferii care nu aveau maşinile echipate.

Un număr de 500 de case au rămas, marţi, fără energie electrică din cauza firelor de curent care au cedat sub greutatea zăpezii. Au rămas fără curent electric localităţile Viile Apei, Ulmoasa şi Ilba.

Bistriţa-Năsăud
Mai multe blocaje s-au înregistrat pe Drumul Naţional 17, în Pasul Tihuţa, din cauza zăpezii şi a viscolului. În cursul nopţii, ore la rând vizibilitatea a fost redusă la zero, în special în zona Măgura. TIR-urile care au oprit la semafor în zonele în care se lucrează la reabilitarea drumului nu au mai putut porni de pe loc. Stratul de zăpadă măsoară pe alocuri peste 30 de centimetri.

Ambulanţele care transportau pacienţii din judeţul Bistriţa-Năsăud au folosit rute ocolitoare pentru a evita ambuteiajele şi drumurile înzăpezite.

Harghita
Se circulă în condiţii de iarnă şi în Harghita. Iată porţiuni cu probleme:
DN 12 A, între Miercurea Ciuc şi Comăneşti, în special pe vârful Frumoasa,
DN 13 A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, peste şaua Harghitei,
DN 13 B, între Gheorgheni şi Praid prin pasul Bucin,
DN 12 C în zona Lacu Roşu
DN 15 - pe ruta Topliţa - Borsec, în special pe vârful Creanga.

Circulaţia se desfăşoară anevoios pe toate drumurile din judeţul Harghita. Zăpada măsoară între unu şi trei centimetri pe şosea, iar în unele locuri, mai ales în zonele înalte, acest lucru pune mari probleme şoferilor. În cursul nopţii, drumarii au lucrat pentru deszăpezire, dar din cauza zăpezii care cădea continuu, utilajele au făcut faţă cu greu, nemulţumindu-i pe şoferi.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close