Antena 3 CNN Actualitate Iarna a venit în octombrie

Iarna a venit în octombrie

Iarna a venit în octombrie
14 Oct 2007   •   08:59

Vremea s-a răcit accentuat în toată ţara, iar temperaturile vor continua să scadă. Până marţi ne vom confrunta cu temperaturi cu 10 grade sub cele normale pentru această perioadă. În zonele de munte se vor înregistra intensificări ale vântului, lapoviţă şi ninsoare.

În judeţul Harghita, iarna şi-a intrat deja în drepturi. Sâmbătă la staţia meteo de pe vârful Bucin nu s-au înregistrat mai mult de 3 grade celsius. Sâmbătă noapte în localitatea Piatra Fântânele din Pasul Tihuţa s-au înregistrat -3,5 grade Celsius. În municipiul Bistriţa duminică dimineaţă termometrele arătau 1,3 grade Celsius, iar la Sinaia a nins şi vântul suflă cu putere. Salvamontiştii le recomandă turiştilor veniţi în week-end la munte să nu părăsească staţiunile, din cauza vântului puternic. Şi meteorologii îi îndeamnă pe turişti să fie atenţi, întrucât la munte vântul ar putea atinge 100 de km pe oră.

Nici pe litoral vremea nu este mai frumoasă. Trei din cele 4 porturi la Marea Neagră au fost închise sâmbătă seară. Decizia a fost luată la ora 21.00 de ofiţerii Căpităniei portuare Constanţa după ce vântul a crescut în intensitate, şi a ajuns să sufle în larg cu peste 75 de kilometri pe oră. Mai mult, la Constanţa a plouat toată seara iar vizibilitatea pe mare a scăzut sub o milă. Traficul pe canalul Dunăre - Marea Neagră a fost şi el restricţionat. Comandaţii de nave au fost avertizaţi să ia măsuri suplimentare de siguranţă pentru a evita orice fel de incidente.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis încă de joi o atenţionare cu Cod galben care vizează răcirea vremii cu valori între 8-10 grade Celsius mai mici decât cele normale pentru această perioadă, intensificări de vânt, lapoviţă şi ninsoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close