Antena 3 CNN Actualitate "I-am cumpărat papucei. Unde mai pun eu aceşti papucei?" Copil născut fără picioare, după ce medicii i-au asigurat pe părinţi că fătul este sănătos

"I-am cumpărat papucei. Unde mai pun eu aceşti papucei?" Copil născut fără picioare, după ce medicii i-au asigurat pe părinţi că fătul este sănătos

"I-am cumpărat papucei. Unde mai pun eu aceşti papucei?" Copil născut fără picioare, după ce medicii i-au asigurat pe părinţi că fătul este sănătos
Foto: www.miraclebabies.org.au
15 Aug 2013   •   20:24

Un bebeluş, care s-a născut la sfârşitul săptămânii trecute la spitalul din Petroşani, nu are picioare de la genunchi şi jos şi nici braţul drept.  Părinţii îi acuză pe cei doi medici care au supravegheat sarcina că nu au descoperit malformaţiile, cu toate mama a făcut ecografii şi a fost asigurată că este bine.
   
Mama copilului, Elena Oprea, în vârstă de 32 de ani, spune că vineri, cu două zile înainte de naştere, i-a fost făcută ultima ecografie, la o clinică privată din oraş, de către medicul Cristina Mustocea, care a asigurat-o că bebeluşul nu are nicio problemă şi că se va naşte la începutul lunii septembrie.
   
"Duminică, mi s-au rupt membranele şi am ajuns la spital, unde era de gardă Sidonia Fabiş, medicul care m-a supravegheat pe timpul sarcinii. Mi-a făcut cezariană, iar când m-am trezit din anestezie medicii şi soţul meu mi-au spus că bebeluşul meu este infirm. Soţul meu a leşinat când l-a văzut pe copil, la scurt timp după naştere. Pe mine medicii nu m-au lăsat să văd copilul până marţi, iar între timp am avut mai multe discuţii cu un medic psiholog", a declarat pentru Mediafax mama bebeluşului.

Tatăl copilului, Corneliu Oprea, în vârstă de 41 de ani, a spus că a stat de vorbă cu cele două doctoriţe care i-au supravegheat soţia pe durata sarcinii şi care i-au dat o explicaţie pe care el nu o poate accepta.
   
"Mi-au spus că în placenta soţiei mele s-au creat nişte firişoare care s-au înfăşurat în jurul picioruşelor şi al mâinii drepte, iar apoi porţiunile unde au fost strangulate membrele s-au uscat şi au căzut. Eu cred că explicaţia lor nu stă în picioare pentru că atunci când am văzut copilul la unul dintre picioruşe, puţin mai jos de genunchi, unde se termină, îi creştea o unghiuţă. Nu îmi vine să cred că au putut să spună aşa ceva. Am stat de vorbă şi cu alţi medici, care mi-au spus că este vorba despre o malformaţie genetică şi copilul meu nu a avut niciodată acele porţiuni din picioruşe şi nici mânuţa", a declarat bărbatul.

Bărbatul a declarat că medicul care a făcut ecografiile în cabinetul privat, Cristina Mustocea, i-a spus, la una dintre investigaţii, care a avut loc la 23 de săptămâni de sarcină, că îi vede talpa şi un călcâi: "Mi-a arătat talpa, mi-a arătat călcâiul. Unde au dispărut? Credeam că voi duce acasă un băiat întreg şi am ajuns să fim întreaga familie în stare de şoc. I-am cumpărat papucei. Unde mai pun eu aceşti papucei?"

Tatăl a explicat că, pe toată durata sarcinii, soţia sa a fost supravegheată de doctoriţa Cristina Mustocea de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, care i-a făcut mamei trei ecografii în cabinetul său privat, plătind de fiecare dată pentru investigaţii şi fiind asiguraţi că sarcina este în evoluţie, iar copilul se dezvoltă normal. De asemenea, mama a fost supravegheată în timpul sarcinii şi de doctoriţa Sidonia Fabiş de la acelaşi spital şi la care a ajuns iniţial femeia, în luna ianuarie, când a aflat că este însărcinată.

Părinţii bebeluşului vor depune trei plângeri împotriva celor doi medici, la Colegiul Medicilor, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani şi la Parchetul Judecătoriei Petroşani.

Cele două doctoriţe nu au putut fi contactate.
   
Băieţelul cu malformaţii, Luca Gabriel, a fost botezat în spital şi este internat la Secţia de Neonatologie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani.





×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close