Antena 3 CNN Actualitate Hotel de 5 stele de peste 4 milioane euro, construit în Cetatea din Alba Iulia

Hotel de 5 stele de peste 4 milioane euro, construit în Cetatea din Alba Iulia

Hotel de 5 stele de peste 4 milioane euro, construit în Cetatea din Alba Iulia
Foto: simplis.wordpress.com
25 Mar 2011   •   18:09

Un hotel medieval de cinci stele va fi inaugurat pe data de 1 mai în clădirea manutanţei Cetăţii Vauban, imobil vechi de aproape 300 de ani. Potrivit Mediafax, investiţia se ridică la peste patru milioane de euro.

Hotelul este construit de firma Grup Corint, companie care a realizat cea mai mare parte a lucrărilor de restaurare din Cetatea Vauban din Alba Iulia şi care a concesionat clădirea manutanţei de la administraţia locală.

Dan Sabău, managerul companiei, a declarat, vineri, că hotelul va fi de cinci stele şi va avea 36 de camere construite sub forma unor apartamente cu living şi baie, toate de dimensiuni mari. De asemenea, hotelul este construit la etajul şi mansarda clădirii manutanţei şi va avea un centru spa cu piscină, saună, săli de fitness, dar şi restaurante şi săli de conferinţe.

Constructorii au folosit materiale care recreează imaginea clasică a clădirii, iar camerele şi băile au un sistem de aeraj natural.

Potrivit sursei citate, hotelul medieval va fi dat în folosinţă în 1 mai, iar investiţia totală se ridică la aproximtiv 4,2 milioane de euro. Sabău a spus că, deşi hotelul nu a fost dat în folosinţă, firma are deja solicitări pentru cazare şi organizarea unor evenimente business.

Manuntanţa este una dintre primele clădiri construite de austrieci în Cetatea Vauban din Alba Iulia, fiind situată în apropierea porţii a treia a fortificaţiei. Clădirea a fost construită în secolul al XVIII-lea, în jurul anului 1714, dar păstrează detalii arhitectonice anterioare acestui secol. Imobilul a fost construit ca depozit militar pentru armata Cetăţii.

×
Subiecte în articol: Alba Iulia
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close