Antena 3 CNN Actualitate Compania Holzindustrie Schweighofer, acuzată de comerț ilegal cu lemn

Compania Holzindustrie Schweighofer, acuzată de comerț ilegal cu lemn

lemn.jpg
07 Dec 2016   •   13:16

Compania Holzindustrie Schweighofer este acuzată de comerț ilegal cu lemn. Directorul Word Wildlife Fund România, Csibi Magor, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Obiectiv, realizată de Oana Stancu, că se aștepta la o decizie ceva mai dură din partea comisiei independente care a ajuns la această concluzie.

“Pentru noi, este un pas în direcția bună, dar ne așteptam la o decizie mai fermă din partea FSC. A existat un panel independent de experți care a evaluat situația companiei, care a propus ca FSC să se delimiteze de Holzindustrie Schweighofer, dar acest lucru a fost amânat până în februarie. În februarie sperăm și noi să vedem o decizie mai fermă. (...) În acest moment, cred că este un pas în direcția bună, dar trebuie să mergem înainte pe acest drum”, a explicat directorul WWF România.

"Și citez din raportul comisiei: 'Există dovezi clare și convingătoare că Holzindustrie Schweighofer a fost implicată în comerțul ilegal cu lemn, atât prin acceptarea lemnului ilegal în fabricile sale, cât și prin propriile sale acțiuni din interiorul acestor fabrici”, a explicat Csibi Magor.

“În plus, se mai spune în raport că 'Schweighofer a dezvoltat un sistem de aprovizionare care încurajează supraexploatarea nivelurilor de producție prevăzute legal, pentru a satisface cererile de volum și s-a spus în acest raport că există asocieri cu firme și persoane fizice împotriva cărora s-au adus acuzații puternice de acțiuni ilegale și corupție”, a conchis Csibi Magor.

Citește și: Reacția Holzindustrie Schweighofer, în urma acuzațiilor de comerț ilegal cu lemn

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close