Antena 3 CNN Actualitate Hidrologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu

Hidrologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu

Hidrologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu
17 Noi 2007   •   11:21

Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru bazinele a trei râuri. Codul galben se transformă astfel în cod portocaliu pentru râul Jiu, pe sectorul Filiaşi-Podari, râul Motru pe sectorul Tirmigani-Fata Motrului şi pe râul Coşuştea, pe sectorul Sisesti-Corcova. Avertizarea a intrat în vigoare duminică seara şi expiră în data de 20 noiembrie, la ora 12.00, odată cu avertizarea cod galben. Sâmbătă, hidrologii au avertizat că există risc de producere de creşteri importante de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe unele râuri din bazinele: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Drancea, Blahniţa, Jiu, Lotru şi pe afluenţii Oltului inferior, aferente judeţelor: Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Dolj şi Olt.

Averizarea hidrologică a fost dublată de o alta cod galben de inundaţii, emisă de meteorlogi. Aceasta, pentru sudul, estul şi centrul ţării, a intrat în vigoare vineri noapte. Până luni, inclusiv, vremea se va răci, vântul va sufla cu viteză de până la 70 de kilometri pe oră şi va ploua. În zonele de deal şi de munte, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Sunt vizate de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt judeţele Argeş, Brăila, Buzău, Caraş Severin, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ialomiţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea şi Capitală. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp în 24 de ore, cu deosebire în Oltenia, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali.

Vânt puternic şi la malul mării. Porturile maritime Constanţa, Mangalia şi Midia au fost închise, duminică dimineaţa, din cauza vântului puternic. Probleme sunt şi pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, unde traficul convoaielor de barje este restricţionat.

CITIŢI ŞI: FRIGUL A PUS STĂPÂNIRE PE TOATĂ ŢARA. PLOILE ŞI NINSOAREA DAU TRAFICUL PESTE CAP

ACOPERIŞURI SMULSE ŞI COPACI DĂRÂMAŢI - EFECTELE VIJELIEI

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close