Antena 3 CNN Actualitate Hidrologii au emis o avertizare de cod galben către 31 de prefecturi

Hidrologii au emis o avertizare de cod galben către 31 de prefecturi

Hidrologii au emis o avertizare de cod galben către 31 de prefecturi
20 Mai 2008   •   22:41

Marţi seară, hidrologii au emis o avertizare de cod galben către 31 de prefecturi, valabilă pentru acelaşi interval cu cea emisă de ANM şi anume de miercuri până vineri, ora 18:00. Probleme ar putea să apară pe mai multe râuri din ţară. Avertizarea a fost trimisă către prefecturile din Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Alba, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Suceava, Neamţ, Bacău, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Atenţionarea hidrologică o dublează pe cea meteo, valabilă pentru întreaga ţară. În unele zone, precipitaţiile ar putea depăşi într-o singură zi cantităţile înregistrate în mod normal în întreaga lună mai.

În Zalău, zeci de locuinţe au fost inundate de marţi seară, în mai puţin de 20 de minute, după ce asupra oraşului s-a abătut o poaie torenţială. Casele cele mai afectate şi unde apa a atins un metru înălţime se află într-un cartier vechi al oraşului, unde nu există canalizare.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close