Antena 3 CNN Actualitate Omar Hayssam, audiat la DNA în dosarul IPRS Băneasa

Omar Hayssam, audiat la DNA în dosarul IPRS Băneasa

1 minut de citit Publicat la 09:05 18 Mar 2016 Modificat la 09:05 18 Mar 2016
hayssam.jpg

Omar Hayssam a ajuns vineri dimineață la DNA, pentru a fi audiat de procurorii anticorupție în dosarul IPRS Băneasa. Conform reporterului Antena 3 Ana Maria Roman, dosarul este unul vechi, în care se fac cercetări din anul 2005.

„Este un dosar vechi, cercetările se fac din 2005, care vizează preluarea institutului IPRS Băneasa de către Omar Hayssam, după ce acesta a fost privatizat. În acest dosar Omar Hayssam a mai fost audiat la DNA în ultimul timp.”

DNA face cercetări în acest dosar în legătură cu faptul că, în cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experiența și capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.

Hayssam are mai multe dosare la DNA

“Hayssam are mai multe dosare în DNA, legate de infracțiuni economice, dar și denunțuri făcute de Hayssam, după ce medicul Yassin a fost arestat preventiv pentru trafic de influență. În respectivele dosare, teroristul a dat detalii importante atât despre fuga din țară, evenimente ulterioare dar și relația cu un fost șef de stat. Spunea, de altfel, că ar fi fost vizitat în Siria de persoane care solicitau informații despre adversari politici ai fostului șef de stat și chiar și despre Dinu Patriciu. Altfel spus, în timp ce autoritățile române spuneau că nu îl pot găsi, acesta era vizitat acolo de diferiți mesageri, pentru a i se cere informații”, conform reporterului Antena 3 Ana Maria Roman.

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat în luna noiembrie 2015, de Tribunalul București, la 23 de ani și patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, pentru săvârșirea unor infracțiuni economice.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în patru dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", 3 ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei

El a reușit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în țară în anul 2013.

Știre în curs de actualizare.

 

×
x close