Antena 3 CNN Actualitate Harta care dezvăluie strategia rușilor. Risc de confruntare Rusia-NATO | Generalul Mircea Mîndrescu: ”Rusia are două mari obiective”

Harta care dezvăluie strategia rușilor. Risc de confruntare Rusia-NATO | Generalul Mircea Mîndrescu: ”Rusia are două mari obiective”

Generalul Mircea Mîndrescu, fost comandant în cadrul NATO, a comentat în direct la Antena 3 CNN atacurile care au fost lansate de Rusia lângă frontiera României.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   22:20

”Ordinea în arta militară este elementul strategic, eșalonul strategic și eșalonul tactic. Întotdeauna când vedem ceea ce se întâmplă, trebuie să pornim de la eșalonul strategic, strategic politic și strategic militar.

Nu trebuie să uităm că, din punct de vedere strategic, Rusia are două mari obiective. Pe de o parte, sunt obiectivele care sunt legate de Ucraina, binecunoscute. Le-ar fi plăcut să aibă toată această țară să o conducă, dar acum s-ar mulțumi pentru o perioadă cu controlul celor patru zone pe care le-au anexat ilegal.

Pe de altă parte, tocmai în scopul de a câștiga în Ucraina, Rusia vrea în acest moment să interzică să neutralizeze sprijinul NATO și asta cum se poate face, prin descurajarea țărilor NATO în a acționa ferm pentru sprijinul Ucrainei. Și de aici avem toate acele acțiuni”, a a explicat generalul Mircea Mîndrescu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close