Hackerul "Vlădutz" Duiculescu a fost pus sub acuzare în 5 aprilie 2007, pentru încălcarea Legii 161/2003 referitoare la accesul fără drept la un sistem informatic, modificare fără drept de date informatice şi restricţionarea accesului la acestea, vânzarea sau punerea la dispoziţie sub orice mod de programe ce permiteau accesul fără drept la diferite sisteme informatice.
În 19 aprilie 2005, US-Secret Service a transmit autorităţilor române o sesizare referitoare la vânzarea prin internet a unei aplicaţii ce conţinea codul sursă pentru pagina de logare pe site-ul eBay în care se cerea contul de utilizator şi parola.
Vlad Duiculescu a fost arestat în 17 aprilie 2008, fiind deferit justiţiei în octombrie acelaşi an. Hackerul a fost eliberat din arest preventiv în 21 ianuarie 2010.
După un an, în 17 ianuarie 2011, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea lui Vlad Constantin Duiculescu la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acces, fără drept, la un sistem informatic în formă continuată; la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic, în formă continuată; la un de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de producere şi de punere la dispoziţie, fără drept, a unui program informatic şi a unui cod de acces care permit accesul la un program informatic, în formă continuată; la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de introducere, fără drept, de date informatice, rezultând date necorespunzătoare adevărului în vederea producerii de consecinţe juridice, în formă continuată.
Instanţa a dispus ca acuzatul să execute pedeapsa cea mai grea de trei ani de închisoare, însă, în temeiul articolului 86, indice 1, Cod penal a decis suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii aplicată inculpatului pe durata unui termen de încercare de opt ani.
În plus, Tribunalul Bucureşti l-a obligat pe Duiculescu la plata către eBay a sumei de 32.361,95 de dolari cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale şi a sumei de 20.000 de dolari cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale. Instanţa l-a mai obligat pe Duiculescu la plata către partea civilă ebay Inc a sumei de 103.782,68 de dolari cu titlu de cheltuieli judiciare.
Duiculescu, dar şi acuzarea au făcut apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care în 1 noiembrie 2011 a respins contestaţiile părţilor.
Decizia Curţii nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.