Antena 3 CNN Actualitate Hackerul român care a spart calculatoarele NASA a fost condamnat la închisoare

Hackerul român care a spart calculatoarele NASA a fost condamnat la închisoare

Hackerul român care a spart calculatoarele NASA a fost condamnat la închisoare
06 Noi 2008   •   18:32

Un hacker arădean, acuzat că a spart calculatoarele NASA, cele ale Marinei Americane şi ale Departamentului de Energie al SUA a fost condamnat la un an si patru luni de închisoare. În plus, românul Victor Faur trebuie să plătească şi daune de aproape 250.000 de dolari celor trei instituţii americane afectate.
Tânărul de 23 de ani este acuzat că ar fi accesat, fără drept, 150 de calculatoare şi chiar serverele care controlează zborurile cosmice. Nimeni nu l-ar fi depistat, dacă nu s-ar fi lăudat singur de ispravă în convorbirile pe internet. Avocaţii americani au cerut iniţial o pedeapsă cu închisoarea şi despăgubiri de aproape 1,5 milioane de dolari. După aproape doi ani de proces hackerul a primit o pedeapsă cu suspendare, iar instanţa a redus substanţial daunele.
Chiar şi aşa, avocatul tânărului s-a declarat uimit de sentinţă. Spune că de un an tot încearcă să demonstreze că Victor Faur nu a folosit informaţiile accestate. Dar că a reuşit, astfel, să demonstreze vulnerabilitatea sistemelor informatice ale unora dintre cele mai sigure instituţii din lume. Avocatul tânărului hacker spune că va ataca decizia. Avocaţii americani nu au fost de faţă la pronunţarea sentinţei.
Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close