Potrivit autorităților americane, românul din Cluj făcea parte dintr-o grupare de hackeri formată din polonezi, canadieni, dar și indivizi vorbitori de limba rusă.
Aceștia vizau companii mari din Statele Unite ale Americii, cu scopul de a obține acces neautorizat la sistemele informatice.
Astfel, ei reușeau să cripteze datele firmelor și le cereau, ulterior, victimelor să plătească o sumă de răscumpărare pentru decriptarea datelor sau pentru ca datele furate să nu fie făcute publice.
Potrivit FBI, 400 de victime au căzut în plasa hackerilor, inclusiv primării, spitale de urgență, colegii și universități.
Citește și: Românii milionari în dolari s-au înmulţit. Avem mai mulţi bogaţi decât Ungaria
Acestea au fost obligate să plătească sume de răscumpărare în valoare de peste 5.000 bitcoin.
Inițial, românul cercetat în acest dosar de fraudă informatică a negat acuzațiile, explicând că nu a fost niciodată în Statele Unite ale Americii.
Cu toate acestea, Curtea de Apel Cluj a admis cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii.
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 și 20 de ani de închisoare pentru participarea la o conspirație de fraudă prin sisteme informatice.