Antena 3 CNN Actualitate Guvernul trebuie să organizeze alegeri anticipate în mai multe judeţe din ţară

Guvernul trebuie să organizeze alegeri anticipate în mai multe judeţe din ţară

alegeri.jpg
10 Ian 2015   •   13:00

Guvernul este obligat să organizeze alegeri anticipate în mai multe judeţe şi municipii anul acesta din cauza arestărilor făcute de DNA, din cauza demisiilor sau deceselor unor aleşi locali. Sute de mii de alegători au rămas fără primari sau şefi de consilii judeţene.

Demisiile şi anchetele DNA sunt principalele motive pentru care mai multe localităţi şi judete din România au rămas conduse de interimari. Dupa 14 ani şi jumătate cât l-au avut primar pe Klaus Iohannis, sibienii trebuie să iasă anul acesta la vot pentru a-şi alege un nou edil. După plecarea lui Iohannis la Cotroceni, Sibiul a rămas pe mâna unui viceprimar de la Forumul Democrat German.

Şi la Sighişoara vor fi organizate noi alegeri, după ce primarului Dorin Dăneşan i-a încetat mandatul ca urmare a condamnării la 2 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Un alt municipiu în care se va organiza scrutinul înainte de termen este Târgovişte. Fostul primar, Gabriel Boriga a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

La rândul lor, clujenii vor avea anticipate ca urmare a demisiei lui Horia Uioreanu din postul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Liberalul a părăsit funcţia în octombrie anul trecut, la patru luni de la arestarea sa într-un dosar de corupţie.

Brăilenii ar putea fi chemaţi la urne după ce preşedintele Consiliului Judeţean, Gh. Bunea Stancu, a fost declarat incompatibil de ANI. Decizia a rămas definitivă, dar prefectul nu a emis încă ordinul de revocare din funcţie.

Tot pentru posturile de şefi de CJ, se vor organiza anticipate la Neamţ şi Vâlcea ca urmare a deceselor lui Culiţă Tărâţă şi Ioan Câlea. 

Liberalii îi cer premierului Ponta să organizeze alegeri pentru posturile vacante.



×
Subiecte în articol: alegeri anticipate Klaus Iohannis
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close