Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Ponta retrage recursul Cabinetului Ungureanu la decizia Curţii de Apel privind UMF

Guvernul Ponta retrage recursul Cabinetului Ungureanu la decizia Curţii de Apel privind UMF

Guvernul Ponta retrage recursul Cabinetului Ungureanu la decizia Curţii de Apel privind UMF
Foto: Agerpres
08 Mai 2012   •   19:55
Membrii Guvernului au hotărât, în şedinţa de marţi, să retragă recursul formulat de fostul Executiv la decizia instanţei de suspendare a hotărârii fostului Cabinet privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, informează Mediafax.

Potrivit premierului Victor Ponta, o delegaţie a Guvernului se va deplasa la Târgu Mureş pentru a "media" o soluţie în acest caz, în conformitate cu principiile autonomiei locale.

Primul-ministru Ponta a anunţat, luni, că i-a solicitat ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, să prezinte Guvernului, în şedinţa de marţi, o informare privind situaţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, ca urmare a deciziei Curţii de Apel.

Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.

Guvernul Ungureanu a atacat însă cu recurs, luni, sentinţa de suspendare.

Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la finalul lunii martie de Cabinetul Ungureanu.

Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close