Pentru desemnarea Saatchi&Saatchi şi PlayTeam, Agenţia pentru Strategii Guvernamentale a folosit procedura "dialogului competitiv". O procedură care elimină licitaţia, dar care, spun oficialii, este legală.
Indirect, guvernanţii recunosc că dau aproape opt milioane de euro din bani publici, pentru Saatchi&Saatchi şi PlayTeam, pentru că strategii guvernamentali habar nu au cum ar trebui să arate campania "Români în Europa".
"Noi n-am plecat de la ideea că ştim noi ce campanie e bună. Am lăsat specialiştii să vină cu propuneri. Ăsta e avantajul dialogului competitiv", a declarat Alfred Bulai, preşedintele ASG.
Preşedintele Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale admite că alegerea a exclus din start anumite firme."Nu poţi să dai cuiva nişte contracte de câteva milioane de euro dacă nu a rulat niciodată asemenea sume", a precizat Alfred Bulai.
Preşedintele Agenţiei recunoaşte că "dialogul competitiv" este rar folosit în România dar susţine că "seamănă cu o licitaţie", chiar dacă nu e întotdeauna corectă. "Toate alegerile sunt subiective, dar aceasta e de departe cea mai performantă", a subliniat preşedintele ASG.
Campania "Români în Europa" urmăreşte să ofere informaţii alternative la "discursul mediatic emoţional generat de actele infracţionale comise de unii cetăţeni de origine română în Italia şi Spania (...)", se arată într-un comunicat al Guvernului.
Observator