Antena 3 CNN Actualitate Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor şi pensiilor până în semestrul II al anului viitor

Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor şi pensiilor până în semestrul II al anului viitor

Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor şi pensiilor până în semestrul II al anului viitor
Foto: Agerpres
26 Oct 2011   •   15:23

Surse: Guvernul ia în calcul îngheţarea salariilor şi a pensiilor până în semestrul II al anului viitor.

Executivul pregăteşte un proiect de buget conform căruia o eventuală mărire de salarii şi pensii ar urma să fie discutată abia în iunie 2012.

"Una dintre variantele luate în calcul cu grad mare de posibilitate este ca proiectul de buget pentru anul viitor sã nu includã pentru început, cel puţin pânã în semestrul II, nici o majorare de salarii şi pensii, urmând ca la sfârşitul lunii iunie 2012 sã fie efectuatã o nouã analizã a situaţiei economice, pe baza cãreia sã se decidã dacã pot fi aplicate în lunile rãmase astfel de majorãri, în funcţie de prognoza de venituri de la acel moment", au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut miercuri o declaraţie de presă pe Aeroportul Otopeni, în timp ce se pregătea să plece spre Bruxelles.

Acesta a precizat că România a împrumutat anul acesta de pe piaţa bancară internă suma de 56 de miliarde de lei,  pentru a-şi acoperi cheltuielile bugetare şi a susţine deficitul.

"Dacă fluxurile de capital oferite de bancile-mamă spre a fi utilizate la băncile din România s-ar micşora, am fi într-o dificultate foarte mare şi nu am mai putea finanţa nici bugetul de cheltuieli de anul acesta", a declarat preşedintele.














×
Subiecte în articol: guvern salarii pensii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close